Vj. Dombrovskis: Ministri nespēj uzturēt ģimenes par algu valdībā

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Puse no Ministru kabineta locekļiem neredz sevi politikā, jo viņi nav apmierināti ar algas apmēru.

Tādejādi šie cilvēki strādā, entuziasma vadīti, intervijā radio Baltkom rīta programmā "Utro na Baltkome" sacīja jaunais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

"Es negribētu nosaukt konkrētus vārdus un uzvārdus, bet kā minimums puse Ministru kabineta locekļu neredz sevi politikā, jo apzinās, ka nespēs nodrošināt savas ģimenes. Tas nav normāli, ja augsts valsts pārvaldes sektora darbinieks saņem vairākas reizes mazāku algu nekā bankas darbinieks. Ja vēlētāji atbildību par savu naudu uztic menedžeriem, kuri par darbu saņem mazāk nekā privātajā sektorā, tad nevajag brīnīties, ka pēc kāda laika pie varas būs cilvēki, kas pamatalgu saņem no citiem avotiem. Mēs to jau esam novērojuši, tā kā pēdējos 20 gados Latvijā valdīja oligarhu politika," sacīja Dombrovskis.

Uz jautājumu, vai viņš sevi uzskata par profesionālu ministru, Dombrovskis sacīja: "Vai es esmu profesionālis? Ministra amatā esmu pirmo reizi. Par to jālemj vēlētājiem nevis man."

Dombrovskis skaidroja, ja vēlētāji būs neapmierināti ar ministru darbu, nākamajās vēlēšanās viņiem ir iespēja neievēlēt konkrētus cilvēkus.

"Ko darīt, ja deputāti un ministri nav nopelnījuši savas algas? Nepārvēlēt viņus uz otro termiņu. Tagad sistēma strādā tieši tā. Ja kāds vēlas organizēt vēlēšanas katru gadu – lūdzu, taču uzskatu, ka ne pie kā laba tas nenovedīs," pārliecināts ir Dombrovskis.


Написать комментарий