Batumi pilsētas mērs: mums ir interesanta Daugavpils pilsēta, kurā ir ieviesti visi Eiropas standarti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vairāk nekā 250 ciemiņi no 14 valstīm divu dienu laikā iepazinās ar mūsu pilsētas un reģiona tūrisma objektiem, dalījās savā pieredzē, dibināja jaunus kontaktus II Starptautiskās konferences lakā, konferences tēma „Daugavpils - uzticams partneris tūrisma tirgū Austrumbaltijā”.

Viena no spilgtākajām uzstāšanām bija Batumi pilsētas mēra Džemala Ananidzes runa, kur viņš pastāstīja par savu pilsētu. 26.aprīlī viņš tikās ar Daugavpils pilsētas vadību.

Nesen Daugavpils pilsēta noslēdza sadarbības līgumu tūrisma, kultūras sfērā ar Adžarija republiku, tas bija noslēgts pagājušā gada augustā.

„Pēdējā laikā mums sāka zust saites ar Latviju, toties no šīs vizītes ieguvām daudz vairāk nekā bija gaidīts. Jūsu pilsētā ir Eiropas gars, tieši tāpēc mums bija interesanti uzzināt kā viss attīstās. Mūsu mazajā valstī vēl astoņus gadus atpakaļ bija lielas problēmas, sākot ar elementāro ielas apgaismojumu. Pašlaik mēs cenšamies uzlabot dzīvi, attīstām infrastruktūru un cenšamies uzsākt sadarbību ar pilsētām, kurām ir milzīga pieredze šajā jomā.

Batumi iedzīvotāju skaits sastāda 180 000 iedzīvotāju, nedaudz vairāk nekā Daugavpilī, tieši tāpēc Daugavpils pilsētas pieredze mums ir interesanta. Līdz 2020.gadam Batumi pilsētas stratēģiskajos mērķos ietilpst „Zaļās pilsētas” titula saņemšana. Vizītes laikā iepazināmies ar pilsētas sabiedriskā transporta sistēmu, atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, iepazināmies ar skolas siltināšanas projektu realizācijas gaitu,” pastāstīja Batumi pilsētas mērs.

Pateicoties izstrādātajiem projektiem Batumi pilsētas tūristu skaits pēdējo gadu laikā palielinājās no 15 000 līdz vienam miljonam. Pilsētā darbojas 44 mācību iestādes, 8 augstskolas, vairāk nekā 200 viesnīcas, 230 restorāni, neliela lidosta, kura pēdējo triju mēnešu laikā pieņēma ap 5000 cilvēku, tiek būvēta arī osta. Ir izstrādāti vairāki projekti, kuri attīstīs tūrisma sistēmu. Pilsētas devīze ir: „Batumi – pilsēta, kura vienmēr sagaida ciemiņus!”

Batumi pilsētas mērs pateicās par viesmīlību, tikšanās notika ļoti siltā atmosfērā, neskatoties uz to, ka aiz loga ir slikts laiks, jokojot, ka viņu delegācija līdzi ar sevi atveda sauli, tāpēc to arī aizvedīs atpakaļ. Ciemiņi no Batumi kā suvenīru saņēma Latgales keramiku, balzamu Dinaburg un rudzu maizes klaipu. 


Написать комментарий