Lielās talkas dienā gaidāms stiprs lietus un pērkons

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lielās talkas dienā sestdien laika apstākļus noteiks ciklona ziemeļu mala, līdz ar to visā Latvijā gaidāms lietus, vietām līs stipri un ducinās pērkons, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien no rīta atsevišķās vietās iespējams arī slapjš sniegs. Dienas laikā pūtīs mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš un gaiss neiesils vairāk par +3 un +8 grādiem, vien dienvidaustrumos maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +12 grādus.


Svētdien un pirmdien laika apstākļus noteiks augsta spiediena atzars, tomēr neskatoties uz to vietām nedaudz līs un debesis skaidrosies vien brīžiem. Nakts laikā, debesīm skaidrojoties, gaiss atdzisīs līdz -2 un +3 grādiem, savukārt dienas laikā gaidāmi +5 līdz +10, vietām līdz +12.

Arī nākamās nedēļas gaitā saglabāsies nepastāvīgs laiks. Bieži līs, vien trešdien un ceturtdien nokrišņu būs mazāk. Otrdien un trešdien ciklona austrumu malas ietekmē dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-19 metriem sekundē un pierims vien naktī uz ceturtdienu.

Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies no +7 līdz +12 grādiem nedēļas pirmajā pusē, līdz +12 un +17 grādiem nedēļas beigās.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий