Baltkrievijas Ģenerālkonsulātā ar optimismu gaida sadraudzības pilsētu forumu

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Kā zināms, divu dienu laikā – 17. un 18.maijā – Daugavpilī norisināsies Baltkrievijas un Latvijas sadraudzības pilsētu forums.

Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī konsuls Jurijs Davidovskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka foruma mērķis ir paplašināt reģionālos sakarus, uzlabot ekonomisko un kultūras sadarbību.

Pērn šāda veida forums notika Novopolockā, Baltkrievijā, un tā laikā Tirdzniecības un ekonomikas sekcija bija sapulcējusi lielus Daugavpils uzņēmumus. Foruma gaitā mūsu valstis parakstīja12 jaunās vienošanās.

Tiek plānots, ka šī gada forumā piedalīsies ap 40 Baltkrievijas pilsētām un rajoniem, un tikpat daudz Latvijas novadu pašvaldību. Pēc konsula vārdiem, šogad varētu tikt panāktas jaunas vienošanās un atrasti jaunie partneri.

„Manuprāt, viens no sadarbības optimālakajiem variantiem ir labas partnerattiecības un panāktās vienošanās, kas tiek noslēgtas pašvaldību līmenī. Nav jēgas meklēt trūkstošos komponentus kaut kur tālu, ja var sadarboties ar tuvākiem kaimiņiem. Turklāt mums ir kopīgas intereses, mūs interesē biznesa pārstāvju piesaistīšana, tūrisma un kultūras attīstība utt. Piemēram, Daugavpils sadarbojas ar Bobrujsku, kurā ir jūsu Cietoksnim līdzīgs kultūras objekts”, - uzskata J.Davidovskis.

Foruma laikā tiek plānots parakstīt memorandu par sadarbības galvenajiem virzieniem, kas atvieglos mūsu valstu sadarbību, padarot to veiksmīgāku.


Написать комментарий