Demenes pagastā izremontēts sociālais dzīvoklis vientuļajiem pensionāriem

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

5.aprīlī Demenes pagastā, Kombuļos, tika iesvētīts sociālais dzīvoklis, kurā dzīvos 6 pagasta vientuļie pensionāri, portāla Gorod.lv korespondentei paziņoja Demenes pagasta pārvaldes sociāla darbiniece, biedrības „Kaimiņi” vadītāja Regīna Tamane.

Pēc viņas vārdiem, trīsistabu sociālais dzīvoklis tika izremontēts, pateicoties Demenes pagasta biedrības „Sociālā atbalsta centrs” un Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerības „Kaimiņi” dalībai Eiropas attīstības programmā. Organizācijām tika piešķirti teju 13 tūkstoši latu, 90% no kuriem saņemti Lauku atbalsta dienesta projekta ietvaros, 10% finansē Daugavpils novada dome.

Pēc R.Tamanes vārdiem, projekts tika apstiprināts 2012.gada jūlijā, bet 2013.gada janvārī bija saņemti līdzekļi tā īstenošanai un izvēlēta būvfirma no Daugavpils, kura uzreiz uzsāka remontdarbus. Sociālā darbiniece atzīmēja, ka visi, it īpaši vientuļi pensionāri, ir apmierināti ar remontu, jo viņu rīcībā ir skaists, tīrs dzīvoklis un nepieciešamā aprūpe.

Pagastā ir vēl daži pensionāri, kuriem nepieciešama palīdzība, tādēļ demenieši plāno pielāgot viņu vajadzībām vietējā mecenāta Pētera Šmidres uzdāvināto dzīvokli, kas atrodas tās pašas mājas otrajā stāvā.

R.Tamane atzīmēja, ka pansionāta rindā atrodas vēl 10 cilvēki, kuriem vajadzētu palīdzēt: „Negribētos, lai veci cilvēki nodzīvotu savus pēdējos gadus nabadzībā, vientulībā un diskomfortā, tāpēc jāmeklē palīdzība cerībā, ka atsauksies cilvēki, kuriem nav vienalga”.
Jāatzīmē, ka visi, kuri varētu kādā veidā palīdzēt (ar padomu vai finansiāli), var griezties pie Daugavpils novada domes Sociālo lietu pārvaldes vadītājas Regīnas Tamanes.


Написать комментарий