Sākas talkošanas vietu reģistrācija arī Rēzeknē

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

18. martā ar Lielās Talkas koordinatoru, atbalstītāju un draugu kopīgo tikšanos atklāta talkošanas vietu reģistrācija Lielās Talkas oficiālajā mājas lapā www.talkas.lv, lai talkas dienā, 20. aprīlī, šajā teritorijā organizētu apkārtnes sakopšanu, informē Rēzeknes portāls.

Arī Rēzeknes pilsētas dome aicina iedzīvotājus pieteikt savas talkošanas vietas.

Šogad Lielās Talkas sauklis skan „Tīra Latvija sākas Tavā galvā!”. Pavasarī, kad nokūst sniegs, bieži vien atklājas dažādi atkritumi. Šajā laikā ikviens ir aicināts sakopt savu teritoriju (dzīvokli, māju, pagalmu), notīrīt ziemā sakrājušos gružus. Visiem ir patīkamāk uzturēties tīrā vidē. Jau vairākus gadus pavasarī iedzīvotāji tiek aicināti sakopt arī to teritoriju, kuru izmanto visi pilsētas iedzīvotāji un pilsētas viesi – parkus, pilskalnu, mežu, ezeru, upi u.c.

Lielās Talkas mājas lapā darbojas piesārņojuma karte, kurā iespējams atzīmēt tās vietas, kas būtu jāsakopj Lielās Talkas laikā.

Rēzeknē Lielās Talkas koordinatore ir Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vides pārvaldības speciāliste Natālija Siņicina, tālrunis 646 07684, e-pasts: natalija.sinicina@rezekne.lv.

Lielās Talkas laikā atkritumu maisus un savākto atkritumu izvešanu no Rēzeknes pašvaldībai piederošās teritorijas nodrošinās Rēzeknes pilsētas dome un kustība Lielā Talka, kurus arī šogad atkritumu poligonos uzņems bez maksas. Tāpēc ir svarīgi, lai visas talkošanas vietas ir saskaņotas, jo tikai turp dosies un bez maksas atkritumus savāks atbildīgās institūcijas


Написать комментарий