A.Bartaševičs: Vasara Rēzeknē ir kā vieni lieli svētki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs", Kultūras un tūrisma centra, kā arī gaidāmo Austrumlatvijas daudzfunkcionālās koncertzāles atklāšanu Rēzeknē tiek plānoti vairāki kultūras pasākumi, portāla Gorod.lv korespondentei pastāstīja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

"Vasarā pilsētnieki un tūristi varēs izmantot jaunu iespēju – vizināties ar laivām pa Rēzeknes upi, pašlaik pie upes tiek uzstādīti pontoni, kuri nodrošinās upes jaunu ekspluatācijas veidu", - paziņoja A.Bartaševičs. Kā arī pilsētā tiek strādāts pie gājēju celiņa izveides Rēzeknes upes tuvumā, kur tiks iekārtots dzīvo skulptūru dārzs, bet ar laiku tiks uzstādītas arī īstas skulptūras. Jāatzīmē, ka arī šogad Rēzeknē tiks veikti ielu rekonstrukcijas darbi.

Kultūras un tūrisma centrs izsludinājis literāro ideju konkursu "Fantasmagorija". Konkursa ietvaros visi interesenti tiek aicināti iesniegt savu radošo darbu (īso stāstu, dzejoli, miniatūru vai ko citu), kas ir veltīts mūsdienu Rēzeknei un atklāj pilsētu no šodienas skatpunkta. Tiek plānots, ka šā gada 18.maijā literārie darbi tiks atspoguļoti „dzīvo skulptūru” kompozīcijās vai nelielajās teātra etīdēs, kurā tiks iesaistīti arī skatītāji.

Neapšaubāmi par vienu no šā gada grandiozākajiem notikumiem kļūs Austrumlatvijas daudzfunkcionālās koncertzāles atklāšana, sakarā ar ko pilsētā notiks nacionālo muzikālo kolektīvu koncerti, kuros skanēs gan tradicionālā, gan populārā mūzika.

Šogad tiek plānots organizēt arī Rēzeknē kinofestivālu, kurā piedalīsies 11 valstu pārstāvji. Pēc A.Bartaševiča vārdiem, Latvijā jau esot izveidota īsfilmu kinofestivālu tradīcija, tāpēc līdz ar jauno iespēju rašanos Rēzeknē šī tradīcija tiks turpināta arī Latgales sirdī.

Aleksandrs Bartaševičs atzīmēja, ka kultūras dzīvei Rēzeknes pilsētas domes budžetā paredzēti attiecīgi līdzekļi, tādēļ "vasara Rēzeknē ir kā vieni lieli svētki".


Написать комментарий