2005.gada vieglatlētikas čempionāta atkārtotās dopinga pārbaudes var sacelt milzu traci

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Vairākiem vieglatlētiem, kuri piedalījās 2005.gada pasaules čempionātā Helsinkos, draud apsūdzības dopinga lietošanā pēc tam, kad veiktas atkārtotas urīna analīzes, kuras pēc sacensībām tika sasaldētas, vēsta Lielbritānijas laikraksts "The Telegraph".

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) veikusi simtiem atkārtotu dopinga testu no 2005.gada čempionāta, un atklājušās vairākas pozitīvas analīzes.


Tiek ziņots, ka Krievijas vesera metējas Olgas Kuzeņkovas, kura ir noslēgusi karjeru, atkārtotajās analīzēs atklātas aizliegtās vielas, un viņa varētu pazaudēt izcīnīto čempiones titulu. Savukārt Krievijas tāllēcēja Tatjana Kotova varētu zaudēt savu sudraba medaļu. Šo abu sportistu vārdi dopinga sakarā figurēja jau iepriekš.

Kotova turpina savu sportistes karjeru, bet šobrīd viņa nevar piedalīties sacensībās, kamēr rit disciplinārais process.

IAAF ģenerālsekretārs Niks Deivijs atklāja, ka organizācija tuvākajā laikā atklās šīs lietas sīkākas detaļas. Viņš piebilda, ka pagaidām pozitīvas analīzes ir mazāk kā desmit sportistiem.

"Šādu testu veikšana pēc astoņiem gadiem ir ļoti loģiska, jo, laikam ritot uz priekšu, parādās iespējas dopinga pārbaudes veikt daudz smalkāk," skaidroja Deivijs.

Līdz ar Kuzeņkovas un Kotovas pozitīvajām analīzēm turpina palielināties dopingā pieķerto Krievijas sportistu skaits. Pagaidām sodu izcieš 33 atlēti.


Написать комментарий