Nākamnedēļ gaidāms gan sniegs, gan atkusnis

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Latvijā šonedēļ gaisa temperatūra pieturējās tuvu 0 grādu atzīmei, tikai naktīs uz otrdienu un trešdienu vietām Kurzemē un Zemgale, kad debesis skaidrojās, termometra stabiņš noslīdēja līdz -10...-12 grādiem.

Dienas laikā teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +2...-2 grādiem, vien trešdien, kad ilgāk spīdēja saule, Latvijas centrālajos rajonos bija +4 grādus silts. Piektdien dienas laikā Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra vairs būtiski nepaaugstinās – pieturas -2...-4 grādu robežās, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī brīvdienās nokrišņu būs ļoti maz un nedaudz vēl pastiprināsies sals, vien jūras piekrastē gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +1 grādam, citviet Latvijā tā pieturēsies nedaudz zem 0 grādu atzīmes; arī nakts stundās temperatūra nebūs zemāka par -6...-11 grādiem, jo debesis lielākoties klās mākoņi, kas neļaus gaisam atdzist.

Jaunā darba nedēļa nāks ar laika apstākļu izmaiņām – virs Baltijas jūras veidosies ciklons, kas virzīsies uz dienvidiem – Latvijā laika apstākļus noteiks tā austrumu mala, tādēļ pastiprināsies dienvidu, dienvidaustrumu vēji un gaidāms sniegs. Pirmdien un otrdien vairāk snigs Kurzemē, Vidzemē un Latgalē nokrišņu būs salīdzinoši maz. Naktī uz pirmdienu, pirms nokrišņu zonas debesīm skaidrojoties, vietām gaiss atdzisīs līdz -10...-14 grādiem, tomēr dienā ciklons jau valsts rietumos atkal nesīs nelielu atkusni, citviet gan pieturēsies neliels sals.

Darba nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens no jauna paaugstināsies, tādēļ nokrišņu būs maz, bet pastiprināsies sals.


Написать комментарий