Pieņemts Daugavpils novada pašvaldības budžets

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

14.janvāra Daugavpils novada domes sēdē, ar vienbalsīgu deputātu balsojumu, apstiprināts 2013.gada pašvaldības budžets, informē portāls dnd.lv.

Daugavpils novada pašvaldības kopbudžeta ieņēmumi prognozēti Ls 15,1 miljoni apmērā, savukārt izdevumi Ls 16,3 miljoni. Lai gan šī gada budžets, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir nedaudz samazinājies, Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika apliecina, ka visas aktuālākās problēmas un prioritātes, kas noteiktas Attīstības programmā, tiks finansētas. 

Vislielākais palielinājums ir izglītības jomā, tā kā šogad paredzēts veikt 8 skolu renovāciju. Tāpat katrā skolā ir izdevies iestrādāt logopēda slodzi, kas būs atbilstoša bērnu skaitam skolā. Budžetā iestrādāta vasaras nometņu organizēšana un finansēšana. V.Kezika uzsver, ka šoreiz nometnes tiks rīkotas ne tikai sociālajam riskam pakļauto ģimeņu bērniem, bet būs arī 3 nometnes, kurās varēs piedalīties jebkurš novada bērns vai jaunietis.  Par tiesībām rīkot šīs nometnes konkursa veidā varēs sacensties skolas vai pašvaldības iestādes, kuras vēlēsies organizēt nometni savā teritorijā. Budžetā iekļauts finansējums arī bērnu vasaras nodarbinātības atbalstam.

Palielināts finansējums sociālajam budžetam, kas saistīts ar to, ka no šī gada valsts vairs nefinansēs GMI pabalstu.  No jauna iestrādāts arī bērna piedzimšanas pabalsts 30 latu apmērā. Tiks saglabātas arī pārējās sociālās garantijas: pacientu iemaksas slimnīcās novada pensionāriem, pusdienu nauda skolēniem un sabiedriskā transporta biļešu apmaksa. Joprojām pašvaldība no sava budžeta segs uzturēšanos detoksikācijas palātās.  Paredzēti arī līdzekļi novada aktīvāko biedrību un juridisko organizāciju atbalstam. Ir ieplānoti līdzekļi donorkustības atbalstam. Ikviens donors par katru asins devu turpinās saņemt 4 latu piemaksu.

V.Kezika norāda, ka joprojām pašvaldības galvenais mērķis ir nodrošināt attīstību un projektu realizāciju. Šogad tiks uzsākti politcentriskās attīstības projekti un tiks turpināta ūdenssaimniecības attīstības projektu realizācija vismaz 10 pagastos.

Budžetā ir paredzēti Ls 100 000 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes palielināšanas pasākumiem. Būs paredzēti arī līdzekļi pašvaldības SIA „Grīvas poliklīnika” ēkas renovēšanai un pielāgošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tiks remontēti pašvaldības ēku jumti, iznomāšanai paredzētie brīvie dzīvokļi, arī pirtis. Līdzekļi piešķirti arī sociālās aprūpes centriem, savukārt Kalupē šogad plāno nojaukt neapdzīvotu ēku, kas apdraud vidi.


Написать комментарий