J. Borskis: vispieprasītākās mājas ir cenu kategorijā no 15–20 tūkstošiem latu

Elites rajons mūsu pilsētā ir Jaunstropi, Dzintaru ielas mājas, jo šeit ir visdārgākās mājas. Māju cena ir atkarīga no zemes, kur tās atrodas, paziņoja Gorod.lv Juris Borskis.

Jaunstropos mājas maksā vairāk nekā 100 tūkstoši latu. Otrajā vietā ir nekustamais īpašums Ruģeļos, šeit mājas ir nedaudz lētākas nekā Jaunstropos. Viena kvadrātmetra cena nepārsniedz 400 latu robežu, atzīmēja nekustāmā īpašuma speciālists.

Pieprasītākais ir nekustamais īpašums cenu kategorijā no 15-20 tūkstošiem latu. Šajā kategorijā ietilpst mājas, kuras nav ļoti labā stāvoklī. Šīs mājas ir ar krāsns apkuri, nav kanalizācijas sistēmas. Maksa par vienu kvadrātmetru nepārsniedz 200 latu robežu.

Pircēji neapdomā to, ka šādas mājas renovācija var izmaksāt 250 latus par vienu kvadrātmetru, tas nozīmē, ka papildus renovācijai var aiziet vēl 18-20 tūkstoši latu. Mūsdienās ir izdevīgāk nopirkt māju, kurai nevajag veikt renovāciju.

Daugavpilī biežāk pērk mājas latvieši, nevis ārzemnieki. 2012.gadā bija noslēgts tikai viens darījums, kur nekustamo īpašumu iegādājās ārzemnieks.


Темы: , ,
Написать комментарий