Brīvdienās gaidāms sals līdz -26 grādiem

foto: sonnikguru.ru
foto: sonnikguru.ru

Šonedēļ Latvijā valdīs ziema ar sniegu un salu, bet brīvdienās gaidāms pat stiprs sals, kuru laikā vietām gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 26 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrdien Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies mākoņu un nokrišņu zona, tādēļ pa laikam snigs. Turpmāk līdz nedēļas nogalei virs Latvijas atradīsies augsta spiediena apgabals, tādēļ mākoņi nedaudz izklīdīs un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Šonedēļ nakts stundās gaisa temperatūra pazemināsies līdz -13, -18 grādiem. Dienas laikā tā gaidāma lielākoties -7, -13 grādu robežās, vien Kurzemē būs par dažiem grādiem siltāks.

Visstiprākais sals gaidāms brīvdienās - naktī, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -18, -23 grādiem, bet naktī uz sestdienu dažviet termometra stabiņš noslīdēs līdz -24, -26 grādu atzīmēm. Dienas laikā temperatūra gaidāma no -8, -10 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -16, -19 grādiem austrumu rajonos.

Laika apstākļi sāks mainīties svētdien dienas laikā, kad vējš iegriezīsies no ziemeļiem, un Latvijā sāks ieplūst nedaudz siltāks gaiss, līdzi nesot arī sniegu. Jūras piekrastē gaidāms pat neliels atkusnis.

Atgādinām, ka šoziem zemākā gaisa temperatūra tika piedzīvota 13.janvārī no rīta, kad Rūjienas pusē tika fiksēts -26 grādu sals. Arī naktī uz 12.janvāri tiek piedzīvots aukstums - Vidzemē sals sasniedza no -18 grādiem Madonā līdz -24 grādiem Rūjienā un Alūksnē.


Написать комментарий