Koris no Daugavpils kļuva par vienu no festivāla „Sudraba Zvani” uzvarētājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Triju dienu laikā mūsu pilsētā norisinājās Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls „Sudraba Zvani”, kura piedalījās dalībnieku rekordskaits – 2 500 cilvēki no četrām valstīm.

Festivāla noslēguma koncerts notika svētdien, 13.janvārī, un skatītāju zālē nebija brīvo vietu.

Konkursa programmā piedalījās 50 kolektīvi, bet par galvenajām balvām cīnījās 11 labākie. Festivāla žūrijas priekšsēdētājs Romāns Vanags atzīmēja, ka viņu priekšā bija sarežģīts uzdevums – izvēlēties labāko no labākajiem.

Rezultātā festivāla „bronzu” un naudas balvu 500 eiro apmērā ieguva Kauņas jauktais koris „Kamertonas”.

„Sudrabu” un 750 eiro ieguva Daugavpils Latviešu kultūras centra jauktais koris „Daugava” Jevgeņija Ustinskova vadībā.
„Zelts” un 1 000 eiro tika pasniegti Rīgas Latviešu biedrības kamerkorim „Austrums”, kurš pārsteidza žūriju un skatītājus gan ar lieliskām balsīm, gan ar temperamentīgu un enerģisku diriģentu.

Savukārt jauktais koris „Swedbank” Artūra Ancāna vadībā tika atzīts par labāko un saņēma festivāla Grand Prix un naudas balvu 1 500 eiro apmērā. Šis lēmums nepārsteidza skatītājus, jo lieliskais izpildījums un oriģinālais nobeigums bija tiešām iespaidīgi.

Bērnu koru kategorijā par labāko kļuva kolektīvs „Lielvārde”, jauniešu – meiteņu koris „Spīgo”, vokālo ansambļu grupā tika apbalvoti Latvijas kolektīvi „MIK-8” un ansamblis „Modus Vivendi”. Uzvarētāju vidū bija arī sieviešu koris „Swedbank” un jauktais koris „Kamertonas” no Lietuvas.

Vairākas balvas tika pasniegtas meiteņu korim „Spīgo”: Daugavpils mūzikas vidusskola nosauca kori par labāko latviešu komponista skaņdarba izpildījumā, bet DU Mūzikas un mākslas fakultāte atzina viņu programmu par visinteresantāko.

Daugavpils mūzikas skolotāju apvienība par labāko pedagogu atzina 3.vidusskolas kora vadītāju Marutu Veļičko, par spilgtāko diriģenti – Sanktpēterburgas bērnu kora „Perezvoni” diriģenti Larisu Jarucku.

Tika pasniegtas arī speciālbalvas: Latviešu Kultūras centrs apbalvoja jauniešu kori „Skan” no Vidzemes, Krievu kultūras centrs – bērnu kori „Perezvoni” no Sanktpēterburgas, Baltkrievu kultūras biedrība – Minskas jauniešu kori „Lira”, Lietuviešu kultūras biedrība – kori „Varpelis”, bet Poļu kultūras centrs – baltkrievu ansambli „Tonika”.

Nākamais Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls „Sudraba Zvani” notiks pēc diviem gadiem – 2015.gada janvārī.

Fotogalerija skatāma šeit.



Написать комментарий