Koris «Pravoslavnije pevčije» (Pareizticīgie dziedoņi) koncertēs Jēkabpilī

foto: precentor.ru
foto: precentor.ru

13.janvārī plkst.13:00 Krustpils Kultūras namā viesosies dziedošie diakoni no Krievijas - koris "Pravoslavnije pevčije", ziņo Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes interneta portāls. Kora dibinātājs, diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Georgijs Smirnovs, kormeistars un muzikologs.

Koris „Pravoslavnije pevčije”, ko pelnīti uzskata par dzīvu leģendu, tika izveidots 1992.gadā, apvienojoties labākajiem profesionālajiem dziedoņiem no Maskavas baznīcu koriem. Krievijā, kur izcilu vīru koru nav mazums, tas tomēr tiek  uzskatīts par labāko kori, kas turpina jau kopš XVI gadsimta Krievzemē pastāvošo dziedošo diakonu koru tradīcijas.

Kora repertuārā ir krievu garīgā kormūzika kopš tās pirmsākumiem līdz pat XX gadsimtam ar īpašu uzsvaru uz pirmsrevolūcijas Maskavas skolas komponistu mūziku, tostarp - A.Kastaļska, P.Česnokova, A.Grečaņinova skaņdarbiem. Jau kopš pirmajiem koncertiem koris pārsteidz klausītājus ar savu profesionālo meistarību, cēlo skanējumu un īpašo garīguma gaisotni. 

Koris „Pravoslavnije pevčije” piedalījies daudzos starptautiskos festivālos Maskavā, Vācijā, ASV, Šveicē un Itālijā (arī festivālā Bostonā, kur tika atzīmēta divsimtgade kopš pareizticības rašanās Amerikā) un Vispasaules akcijā „Pasaule bez kājnieku mīnām” Ženēvā. Kopš 1998.gada „Pravoslavnije pevčije” pastāvīgi koncertē Latvijā pēc Hermaņa Brauna fonda uzaicinājuma.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde ziņo, ka biļetes uz koncertu nopērkamas Krustpils Kultūras nama kasē, cena – Ls 3, 4 un 5.


Написать комментарий