Montekarlo vēsturiskajā rallijā Latvijas komanda brauks ar «moskvičiem»

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvijas komanda "RE Autoclub" sadarbībā ar Krievijas "Nart Time" ar četrām ekipāžām startēs šī gada slavenajā Montekarlo vēsturiskajā rallijā, ziņo Latgales reģionālā televīzija.

Visas automašīnas - trīs "Moskvitch 408" un viens "Triumph TR4 A IRS" - startam tiek gatavotas Latvijas autosporta komandas "RE Autoclub" darbnīcā Rīgā.

Pirmās ekipāžas gods tiks uzticēts pieredzējušajiem Krievijas autosportistiem Ruslanam Misikovam un Konstantīnam Žiļcovam. Montekarlo vēsturiskajā rallijā startēs arī ekipāžas: Andrejs Dmitrijevs/Vladimirs Demjaņenko un Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors, bet ātrās tehniskās palīdzības mašīnas uzdevumi uzticēti Robertam Elbakjanam un Edgaram Trūpam.

"Automašīnām esam veikuši ievērojamus uzlabojumus - palielināta dzinēja jauda, aizmugures tilta bloķējošie reduktori, īpaši piestrādāts pie piekares un mašīnas stabilitātes. Visas automašīnas tiks nogādātas uz starta vietu Barselonu 22.janvārī," citēts "RE Autoclub" direktors Roberts Elbakjans.

Pēc viņa teiktā, komanda ir izvēlējusies sarežģītāko ceļu līdz rallija kopīgajai starta vietai, kā arī noteikusi maksimālo vidējo ātrumu. Rezultātu aprēķināšanā tiek ņemta vērā māka uzturēt šo iepriekš izvēlēto vidējo ātrumu.

"Šajā reizē būsim gatavi daudz sekmīgāk pārvarēt visas grūtības, arī kalnu šauros un sniegotos ceļus," sacīja Elbakjans.
"RE Autoclub" 2012.gadā debitēja šajā rallijā ar īpaši sagatavoto "Moskvitch 408", ekipāžai Roberts Elbakjans/Aleksandrs Terentjevs juniors sekmīgi sasniedzot finišu.

Jāpiebilst, vēl pirms Montekarlo vēsturiskā rallija Žiļcovs kopā ar savu tautieti Leonīdu Novicki startēs tradicionālajā "Dakaras" rallijreidā, kas 5.-20.janvārī notiks Dienvidamerikas valstu Peru, Argentīnas un Čīles ceļos.

Novickis/Žiļcovs šajā rallijreidā pārstāvēs "Monster Energy X-Raid" komandu, trasē dodoties ar "All4 Racing Mini". Žiļcovam šis būs piektais "Dakaras" rallijreids.

Montekarlo vēsturiskajā autorallijā startēs arī Latvijas autosportists Krišjānis Caune, kurš brauks kopā ar Krievijas pilotu Iļju Kašinu.
Atgādinām, Montekarlo vēsturiskais rallijs, kas risināsies no 25.janvāra līdz 1.februārim, notiks jau 16.reizi. Paredzams, ka tajā startēs 314 ekipāžas ar vēsturiskajām automašīnām.


Написать комментарий