Apsprieda Rēzeknes pilsētas attīstības stratēģiju

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Šodien, 18. decembrī Rēzeknes pilsētas domē norisinājās Rēzeknes pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 1.redakcijas publiskā apspriešana, vēsta Rēzeknes pašvaldība.

Klātesošie tika iepazīstināti ar stratēģijas vīziju, mērķiem un to sasniegšanas iespējām. Stratēģijas veidotāji uzsvēra, ka stratēģija nav saistošie noteikumi, bet vadlīnijas Rēzeknes pilsētas attīstības programmas, nozaru attīstības programmas, nozaru attīstības plānošanas dokumentu, teritoriju plānojuma un lokālplānojumu izstrādei. Tā ir orientēta uz pozitīvām izmaiņām un atbild uz vairākiem jautājumiem, piemēram – kā attīstās pilsēta, kāda ir tās loma valstī un reģionā, kā mazināt negatīvos demogrāfiskos procesus un cilvēku aizbraukšanu no pilsētas, kā efektīvi izmantot esošos pilsētas un apkārtējo lauku teritoriju resursus reģiona konkurētspējai.

Diskusijā aktīvi piedalījās arī klātesošie, jo īpaši pārstāvji no Rēzeknes Speciālās ekonomiskas zonas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, no Rēzeknes Augstskolas. Tika izteikti vairāki komentāri un priekšlikumi, kā pilnveidot stratēģiju, lai tajā būtu iekļautas visas pilsētai svarīgās jomas un aspekti.

Atgādinām, ka līdz 2013.gada 7.janvārim iedzīvotāji ir aicināti iepazīties ar Stratēģijas materiāliem un iesniegt rakstiskus priekšlikumus Rēzeknes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, pirmajā stāvā domes darba laikā). 

Ar Stratēģijas materiāliem var iepazīties Rēzeknes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā, Rēzeknes pilsētas mājas lapas sadaļā Dome/Oficiāla informācija/Publiskās apspriešanas, kā arī pielikumā.


Написать комментарий