Viļānos atklāts Rīgas ielas rekonstruētais ceļa posms

foto vilani.lv
foto vilani.lv

Skats, kas tagad paveras iebraucot Viļānos pa tranzītielu, ir prieks acīm un laime automašīnai, jo nav vairs ne miņas no bedrēm, iela ir spoži izgaismota, droši šķērsojama un daudzsološi iekļaujas pilsētas ainavā, vēsta Viļānu novada pašvaldība. 

Igaunijas-Latvijas-Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Viļānos tika realizēts projekts „Transporta sistēmas potenciāla pastiprināšana Igaunijas-Latvijas-Krievijas starptautiskas nozīmes transporta koridors” (saīsinātais nosaukums „ESTLATRUS TRAFFIC” (ELRI-109)). 23.novembrī svinīgās ceremonijas laikā tika atklāts rekonstruētais ceļa posms 495 m garumā (autoceļš P58 Viļāni-Preiļi Špoģi) no Rīgas šosejas līdz dzelzceļam, kas tika realizēts aktivitātes „Satiksmes infrastruktūras uzlabošana” ietvaros.

Svinīgajā atklāšanā piedalījās pārstāvji no SIA „Lemminkainen Latvija”, kas veica ielas būvniecības darbus, būvuzraugs no SIA „REM PRO”, Viļānu novada pašvaldības pārstāvji, Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas biroja vadītāja Ilze Stabulniece un pārstāvji no Apvienotā tehniskā sekretariāta un citi interesenti.

Svētku sajūtu vēl pozitīvāku padarīja Dekšāres pūtēju orķestris (vadītājs Antons Zaharāns) kā arī Ezītis un Bitīte, kas regulēja satiksmi. Pirms sarkanās lentas pārgriešanas savu svētību visiem satiksmes dalībniekiem deva pr.Alberts Cimanovskis, MIC.

Ir paveikti vērienīgi darbi: 495 m garumā rekonstruēta ielas braucamā daļa, izbūvēts apvienotais gājēju/veloceliņš, izbūvēts ielas, gājēju/veloceliņa un gājēju pārejas apgaismojums, divas autobusu pieturvietas ar paviljoniem, automašīnu stāvlaukums un uzstādīta novada un pilsētas karte.

Šis ir tikai starta punkts tranzītielas rekonstrukcijas darbos, jau nākamgad tiks rekonstruēts tālākais posms, bet jau tagad visi ceļu satiksmes dalībnieki var lepoties ar sakārtotu ceļa posmu, kas uzlabos satiksmes drošību un veicinās kvalitatīvāku tranzīta plūsmu caur Viļāniem, tādējādi dodot arī ieguldījumu novada attīstībā kopumā.


Написать комментарий