Atbildot uz jautājumu, kāpēc partijas pie varas spēj noturēties vien pāris sasaukumu, Āboltiņa pauda, ka "Vienotība" kopš tās izveides pagājušā gada vasarā ir savas attīstības sākumstadijā un pretēji kritikai neapstāšoties un turpināšot attīstīties un pieaicināt gan pieredzējušus, gan jaunus un darboties gribošus cilvēkus.

"Vienotības" vadītāja klāstīja, ka partijas darba spējas pamatā ir kompromisu māksla dažādu lēmumu pieņemšanā un prasme tikt pāri iekšējām nesaskaņām, no kurām vairākas atspoguļotas arī publiskajā telpā. Tāpat visā Latvijā partija turpināšot piesaistīt jaunus cilvēkus, kuri, gan iestājoties, gan arī ārpus tās, "Vienotību" atbalsta ar savām idejām.

"Paaudžu maiņa ir svarīga, jo tad, kad partija apstājas, tad tās ir beigas. Es tagad neredzu, ka "Vienotība" gatavotos apstāties," pauda Āboltiņa.

Viņa gan atzina, ka partijas biedru skaits - ap 2500 - nav vērtējams kā pārāk liels un būtu jātiecas uz Andrusa Ansipa vadītās Igaunijas Reformu partijas sasniegto, pulcējot vairāk nekā 10 000 biedru. Tas paveicams nevis ar populismu un solījumiem, bet gan uzrunājot cilvēkus "pa tiešo".

"Ar atklātajiem birojiem pierādām, ka partija nav kaut kas tāls un svešs, partijai jābūt plaši pārstāvētai reģionos. Cita ceļa nav. To pierāda arī augstā sabiedriskā aktivitāte ar vēlmi ietekmēt politiskos procesus valstī ar piketiem un [ministriju] demisiju pieprasījumiem," pauda Āboltiņa.

"Vienotība" sestdien sanāks uz ikgadējo kongresu, kurā premjers Valdis Dombrovskis nāks klajā ar jaunu daudzgadu piedāvājumu valsts izaugsmei un iedzīvotāju labklājībai. Tāpat paredzētas partijas valdes un domes priekšsēdētāju un valdes vēlēšanas.

"Vienotība" izveidojās pērnā gada augustā, ne bez iekšējām nesaskaņām apvienojoties vairākām pieredzējušām partijām - "Jaunais laiks", Pilsoniskā savienība un "Sabiedrība citai politikai".