Diskutēs par eirozonas valsts parādu krīzi

foto latintrails.com
foto latintrails.com

Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā un Rīgas Ekonomikas augstskola trešdien rīko diskusiju par eirozonas valstu parādu krīzi un tās ietekmi uz Latvijas lēmumu pievienoties eiro no 2014. gada.

Seminārs diskusiju ciklā "AmCham Perspektīva" plānots pulksten 15 Rīgas Ekonomikas augstskolā, Sorosa auditorijā, Strēlnieku ielā 4a, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Eirozonas dalībvalstis izjūt pieaugošu spiedienu, lai tiktu galā ar neskaitāmiem izaicinājumiem, sākot no parādiem un banku problēmām un beidzot ar bezdarbu un sociālo spriedzi, kas atstāj negatīvu ietekmi uz ekonomikas attīstību. Neskatoties uz eirozonas nākotnes neskaidrajām prognozēm, Latvija nav novirzījusies no mērķa pievienoties eirozonai 2014.gadā.
Starptautiski ekonomikas eksperti apspriedīs iespējamos eirozonas riskus un perspektīvas, kā arī minēs galvenos argumentus par un pret eiro ieviešanu.

Ar savu pieredzi un priekšlikumiem diskusijā piedalīsies Mārtiņš Kazāks, "Swedbank" galvenais ekonomists Latvijā, Hardo Pajula neatkarīgs ekonomikas un finanšu eksperts no Igaunijas un Vesa Vihriala (Vihriälä), Somijas ekonomikas pētniecības institūta vadītājs. Diskusiju vadīs Mortens Hansens, Rīgas Ekonomikas Augstskolas ekonomikas departamenta vadītājs.

"AmCham perspektīva" (AmCham Outlook) ir diskusiju cikls par aktuāliem makroekonomikas jautājumiem, kurā piedalās augsta līmeņa amatpersonas un eksperti.


Написать комментарий