VID aktivizē cīņu ar nodokļu parādniekiem; saistības sarūk par 1,58%

foto treideri.lv
foto treideri.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aktivizējis cīņu ar nodokļu parādniekiem, un mēneša laikā kopējais saistību apjoms pret valsti sarucis par 1,58%, portāls "Delfi" uzzināja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Jau vēstīts, ka novembra sākumā nodokļu parādi valsts un pašvaldību budžetiem bija 1,045 miljardi latu, savukārt mēnesi iepriekš - oktobra sākumā - parādnieku saistības pret valsti bija 1,062 miljardi latu. Oktobris bija pirmais mēnesis, kurā apstājās nodokļu parādu pieaugums, kas auga jau kopš pērnā gada beigām un šā gada maijā pārsniedza miljarda latu robežu.

VID norāda, ka ieņēmumu dienests ir stiprinājis nodokļu parādu piedziņas kapacitāti un mainījis darba organizāciju, līdz ar to tam izdevies 10 mēnešos valsts budžetā iekasēt 191,11 miljonus latu, kas ir par 17,71 miljonu latu jeb 10,22% vairāk nekā šajā laikā pērn.

Tas arī ietekmējis kopējā nodokļu parāda apmēra samazināšanos.

VID atzīmē, ka nodokļu atbalsta pasākums, kurā iespējams pieteikties nodokļu parādu dzēšanai, šobrīd nevar būtiski ietekmēt kopējo nodokļu parāda samazinājumu, jo lēmumi par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu vēl nav izpildīti, tas ir, šajos lēmumos noteiktās nodokļu parādu summas nav samaksātas, līdz ar to arī nav dzēsta attiecīgās nokavējuma naudas un soda naudas.


Написать комментарий