VRK pārstāvji vadīja starptautisko semināru

organizatoru foto
organizatoru foto

No 5. līdz 17. novembrim Valsts robežsardzes koledžas (VRK) Kinoloģijas dienesta (KD) Kinoloģijas centra vecākais inspektors virsleitnants A.Ozers un inspektors virsseržants A.Kangurs atradās Baltkrievijas Republikā, Smorgoņā, lai vadītu semināru kaimiņvalsts Robežapsardzības dienesta amatpersonām, informē Rēzeknes pašvaldība.

Virsleitnanta A.Ozera un virsseržanta A.Kangura dienesta brauciens bija organizēts saskaņā ar Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projekta LLB-2-228 „Robežapsardzības iestāžu kinoloģijas dienestu kapacitātes stiprināšana”  noteikto pasākumu realizācijas grafiku un iepriekš iesniegto kursu (semināra) teorētisko un praktisko nodarbību aprakstu.

Latvijas robežsargu tikšanās ar ārzemju kolēģiem notika Baltkrievijas Republikas Valsts robežapsardzības komitejas Smorgoņas Kinoloģijas centrā. Seminārs tika veltīts „spēka pielietošanas” tēmai, no kucēnu sākotnējās līdz pieaugušu dienesta suņu apmācībai. Nodarbībās arī tika izskatīts jautājums par figurantu lomu un nozīmi dienesta suņu apmācībā.

Iepriekš minētā projekta ietvaros Latvijas VRK KD Kinoloģijas centra eksperti vadīja apmācību kursus Baltkrievijas Robežapsardzības dienesta pārstāvjiem Smorgoņas Kinoloģijas centrā šī gada septembrī.


Написать комментарий