Tatjana Kolota: Amerikāņu kultūru nav iespējams apgūt pilnībā

foto personīgais arhīvs
foto personīgais arhīvs

Visdrīzāk, mūsu pilsētā nav neviena cilvēka, kurš nebūtu dzirdējis par ASV Informācijas centru. Var iedomāties, cik daudz pasākumu noticis šajā centrā, jo šobrīd parasti tiek rīkoti 15-20 pasākumi mēnesī. ASV Kultūras centra līmenis arvien pieaug un pasākumi kļūst plašāki. Par centra darbību mums pastāstīja ASV Informācijas centra koordinētāja Tatjana Kolota.

- Tatjana, pastāstiet, lūdzu, nedaudz par sevi – kur Jūs studējat, cik ilgi strādājat centrā un kādi ir koordinētājas pienākumi?

Man ir 23 gadi, studēju Daugavpils universitātē, iegūstu angļu un franču valodas skolotājas kvalifikāciju. Pusotru gadu strādāju ASV Informācijas centrā un šajā laikā esmu izgājusi reģionālās apmācības un kļuvusi ne tikai par centra koordinētāju, bet arī par ASV izglītības konsultanti. Attiecībā uz koordinētājas pienākumiem, teikšu, ka to ir daudz - nodarbojos ar plānošanu, pasākumu rīkošanu, budžeta jautājumiem, sagatavoju atskaites, aktualizēju informāciju mūsu mājas lapā, dibinu un uzturu kontaktus, vadu konsultācijas, angļu valodas kursus pieaugušajiem...

- Vai ir iespējams vienam cilvēkam tikt ar to visu galā?

Tie ir mani darba pienākumi. Jāmin, ka šogad pie mums darbojas divi jaunieši, kuri izgājuši speciālās apmācības un ir oficiāli ASV izglītības vēstnieki (Education USA Student Ambassadors), programmas “Education USA” ietvaros viņi palīdz vadīt skolēniem un studentiem domātās prezentācijas. Iespējams, ka nākotnē centrā tiks piesaistīts lielāks speciālistu skaits.

- Kādi centra rīkotie pasākumi, Jūsuprāt, bijuši veiksmīgākie, varbūt grandiozākie?

Viens no pasākumiem, kas nāk prātā, ir „Amerikas diena” (American Day), kas tika rīkota pilsētas līmenī. Pasākumā bijām iesaistījuši 10 Daugavpils skolas, kopumā konkursā piedalījās 60 cilvēki, to vidū bija gan skolēni, gan skolotāji. Savukārt pagājušajā gadā tika rīkots Ziemassvētku konkurss „My Christmas”, kura ietvaros bijām saņēmuši 70 esejas un 120 zīmējumus.

- Pilsētnieku aktivitāte ir pārsteidzoša! Tatjana, Jūs esat tiešā veidā ar amerikāņu kultūru saistīts cilvēks, sakiet, lūdzu, ko tā nozīmē Jums?

Interesants jautājums, grūti teikt, jo neesmu par to aizdomājusies... Tā noteikti ir kaut kas liels, interesants, neaptverams, kaut kas, ko nav iespējams apgūt pilnībā.

- Vai Jūs esat apmeklējusi ASV?

Šo jautājumu uzdod ļoti daudzi. Diemžēl doties uz ASV nav tik vienkārši, kā teiksim, uz Turciju, tāpēc pagaidām neesmu tur bijusi, bet noteikti to apmeklēšu, turklāt man ir draugi Amerikā.

- Novēlu Jums, lai iecerētais piepildās! Paldies par interesantu sarunu un veltīto laiku!

22.11.2012 , 11:15

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий