Lailas Pakalniņas filma Picas saņem nozīmīgu balvu Romas festivālā

publicitātes foto
publicitātes foto

Latviešu režisores Lailas Pakalniņas spēlfilma Picas saņēmusi vienu no galvenajām balvām Starptautiskajā Romas kinofestivālā, kas noslēdzās 17. novembrī.

Pakalniņas jaunā spēlfilma, kas stāsta par diviem picu cepējiem, kuri nolaupa seifu  un bēg, lai izvairītos no savas rīcības sekām, piedalījās 7. Starptautiskā Romas kinofestivāla konkursa programmā CINEMAXXI - sešpadsmit filmu konkurencē tā ieguva Žūrijas balvu.

Starptautiskais Romas festivāls, ko no šā gada vada bijušais Venēcijas kinofestivāla direktors, festivālu lokos ietekmīgais Marko Millers, strauji attīstās un neslēpj ambīcijas un mērķus – kļūt par nopietnu alternatīvu vienam no būtiskākajiem Eiropas kinofestivliem – Venēcijas festivālam. Režisore Laila Pakalniņa jau bija atgriezusies no Romas, kur Picu oficiālā skate notika 10. un  11. novembri. Latvijas Neatkarības gadadienas priekšvakarā viņai nācās vēlreiz ceļot uz Romu - šoreiz, lai saņemtu nozīmīgo balvu. "Tas ir brīnišķīgs notikums," portālam Diena.lv apliecināja Laila Pakalniņa, kuras filma Picas drīzumā piedzīvos pirmizrādi Igaunijā. Latvijā filma startēs 21. decembrī.

Savu programmu Romas kinofestivāls strukturē divās konkursa programmās - pamatkonkursa programmā un alternatīvo filmu CINEMAXXI konkursa programmā. Festivāla CINEMAXXI žūriju vadīja britu mākslinieks  un  režisors – prestižās Tērnera balvas laureāts Dugalss Gordons.  


Написать комментарий