Dienvidāfrikā kapos atrod no Pretorijas Mākslas muzeja nozagtas gleznas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Četri vērtīgi mākslas darbi, kas svētdien nozagti no mākslas muzeja Dienvidāfrikas pilsētā Pretorijā, trešdien atrasti piekrastes pilsētas Portelizabetas kapsētā, atsaucoties uz vietējo policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Portelizabeta atrodas 1100 kilometrus no Pretorijas, kur mākslas darbi nozagti. Izmeklētāji mākslas darbus atraduši, sekojot izmeklēšanas pavedieniem.


Trīs bruņoti laupītāji svētdien no Pretorijas Mākslas muzeja nolaupīja piecas gleznas aptuveni divu miljonu dolāru ( 1,09 miljoni latu) vērtībā. Piekto mākslas darbu policija joprojām meklē. Neviens aizdomās turētais laupītājs nav notverts.

Četrus vērtīgos mākslas darbus atrada policijas vienība ar suņiem mazā kapsētā zem soliņa, norāda policija. Speciālistiem gleznas vēl jāpārbauda, lai pārliecinātos, ka tie ir mākslas darbu oriģināli.

"Vēl ir jāpārbauda mākslas darbi, bet no nespeciālista viedokļa tie šķiet tie paši, kas ir paņemti Pretorijā," vietēji mediji citē policijas pārstāvi Merindu Milu.

Laupītāji svētdien muzejā iekļuvuši, samaksājot ieejas maksu. Pēc tam viņi aizkavējuši personālu un aizbēguši ar gleznām. Vēl vienu gleznu ļaundari atstājuši notikuma vietā, jo tā bijusi pārāk liela viņu transportlīdzeklim, vēsta aģentūra "France Presse".

Pilsētas amatpersonas norāda, ka muzeja novērošanas kameras nav darbojušās jau kopš ceturtdienas, vēsta "France Presse".


Написать комментарий