Uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” turpina modernizāciju nevis gatavojas privatizācijai

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Sabiedrība pēdējā laikā pastiprināti tiek maldināta  par „klusu” Daugavpils siltumtīklu privatizāciju. Daugavpils Domes vadība apliecina, ka šīs baumas tiek mākslīgi uzspiestas cilvēkiem, informē Daugavpils domes portāls.

Uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” turpina plānveidīgu darbu un modernizāciju. 2011.-2012. gadā tiek realizēts Eiropas projekts- tā ietvaros nomaina siltumtrases dažādos mikrorajonos. Tas ļāva samazināt siltuma zudumus līdz 70%. Visi šie darbi notiek tāpēc, ka cita ceļa nav, lai noturētu siltuma tarifu un cilvēkiem nenāktos maksāt vairāk.

Diemžēl gāzes cena aug un tas noteikti ietekmē arī tarifu. Iedzīvotāju parāds Daugavpils siltumtīkliem sastāda 2,2 miljonus latu. Tas liek uzņēmumam meklēt jaunas iespējas modernizēt ražošanu. Viena no tādām iespējām ir investoru piesaistīšana ar mērķi modernizēt iekārtas siltumenerģijas ražošanai un siltumtrašu nomaiņai trešajā  siltumstacijā.

Daugavpils Domes priekšsēdētajas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs: „Gribu uzsvērt, ka līdzīga investoru piesaiste ražošanas modernizācijai jau tika izmantota pirms pāris gadiem pirmajā un otrajā siltumstacijā. Un tas nekādā veida neizsauca tarifa palielināšanos.

Protams, iedzīvotājus var interesēt jautājums: Kas par līgumu noslēgts 3. stacijā? Tas ir telpu īres līgums ar virkni noteikumiem no pašvaldības puses. Līgums paredz, ka investors pārdos saražoto enerģiju par zemāku cenu nekā esošais tarifs. Uzsveru- lētāk! Kā to panāks investors- tas ir viņa kompetencē.

Nedrīkst salīdzināt īres līgumu ar privatizācijas līgumu. Īres līgums ir terminēts, tas nozīmē, ka agri vai vēlu tas beigsies. Šajā gadījumā tie ir 5 gadi. Firma Batergo par saviem līdzekļiem nomainīs siltumtrases un visu stacijas aprīkojumu.. Pēc līguma beigām mēs vērtēsim vai rīkosim atkārtotu konkursu vai ražosim siltumenerģiju paši, jo viss aprīkojums paliek Siltumtīkliem. Tāpēc ne par kādu privatizāciju nav runas, ir darbs, kas virzīts uz uzņēmuma attīstību un tarifa samazināšanu par 10%.”.

Daugavpils Dome informē iedzīvotājus, ka  ir arī Domes lēmums, kas aizliedz Siltumtīklu privatizāciju, tam ir likuma spēks un nav tiesību nevienam pārkāpt likumu. Daugavpils pašvaldībai ir viens mērķis, lai iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvus pak


Написать комментарий