Laika zīmju vērotāji īstu ziemu sola tikai pēc gadumijas

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Laika zīmju vērotāji un dabas pazinēji īstas ziemas iestāšanos sola tikai pēc gadumijas, otrdien ziņoja LNT raidījums ”900 sekundes”.
Dabas vērotāji bija vienisprātis, ka īstu ziemu varam gaidīt tikai pēc gadumijas un Ziemassvētki var būt arī bez sniega.

Laika zīmju vērotājs Imants Kalniņš prognozē, ka termometra stabiņš var noslīdēt zem – 5 grādiem pēc Celsija, var būt arī īslaicīgs sniegs, bet ”balti Ziemassvētki” visticamāk izpalikšot un īsta ziema ātrāk par janvāri nesākšoties.

Viņam piekrīt arī laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs, kurš īstas ziemas iestāšanos prognozē tikai nākamgad. Ap jaungadu tradicionāli būšot atkušņi un tikai pēc 6.janvāra sals varētu pieņemties spēkā.

Laika vērotāji arī prognozē, ka ziema šogad varētu nebūt pārāk gara un atkušņi varētu sākties jau februāra beigās vai marta sākumā.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий