Daugavpils Poļu namā jaunie dzejoļu lasītāji noskaidroja, par ko sapņo ezis

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Oktobra beigās Daugavpils Poļu kultūras centrā norisinās tradicionālais dzejoļu lasītāju konkurss, kurā piedalās J.Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas jaunāko klašu skolēni. Šogad konkurss „Par ko sapņo ezis?” tika veltīts dzejoļiem par dzīvniekiem. Saskaņā ar konkursa noteikumiem, tajā drīkst lasīt slaveno poļu bērnu literatūras pārstāvju dzejoļus poļu valodā.

Poļu nama metodiste Svetlana Manohina portālam Gorod.lv pastāstīja, ka dzejoļu lasītāju uzstāšanos trijās vecuma grupās – jaunākajā (1.-2.klašu skolēni), vidējā (3.klase) un vecākajā (4.klase) – vērtēja stingra un kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija Gaļina Smuļko, Svetlana Semeško un Brigita Hščanoviča.

Lai iedrošinātu jaunos konkursantus, Poļu kultūras centra teātra studijas „Radošā prizma” audzēkņi Milenas Rožanskas vadībā piedāvāja viņu uzmanībai jautru uzvedumu, kurā piedalījās drosmīgais Ezis, apdomīgais Kurmis un viņu vieglprātīgi draugi – Ziemeļu, Rietumu un Dienvidu Vējš. Ļoti pārsteidza skatītājus Pelēkais vilks, kurš negaidīti parādījās zālē un centās sadraudzēties ar uzveduma varoņiem.

Savukārt jaunie konkursanti uzstājās ļoti labi, un, lasot dzeju, nodemonstrēja ne tikai lieliskas poļu valodas prasmes, bet arī aktiermeistarību.

Saskaņā ar žūrijas vērtējumu, par uzvarētājiem jaunākajā vecuma grupā tika atzīti Rauls Dzalbe un Ieva Drizļionoka. Otrās vietas ieguvēja ir Kornēlija Lapkovska, bet trešo vietu sadalīja Sofija Medvedeva un Ralfs Baško. Žūrijas speciālbalva tika piešķirta Marijai-Luīzei Jukšiņskai un Laurai Belevičai.

Par labākajiem vidējā vecuma grupā kļuva Oļģerts Raševskis (1.vieta), Vlada Šarko un Antons Kazačonoks (2.vieta), Božena Rakicka (3.vieta). Kā arī par oriģinālu tika nosaukta Artūra Kudeikas uzstāšanās.

Lana Volodko, Tatjana Belikova un Elīna Smikerste tika atzītas par labākajām vecākajā grupā.

Visi konkursa dalībnieki tika apbalvoti ar Goda rakstiem un piemiņas dāvanām.

Poļu kultūras centra darbinieki apsveic visus konkursa dalībniekus ar lieliskiem rezultātiem un izsaka pateicību J.Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas skolotājiem Lidijai Lapkovskai, Teresai Timofejevai, Joannai Šostakai, kā arī brīvprātīgiem asistentiem Annai Šukstulei, Viktorijai Švabai, Danielam Baziļčukam un Agneškai Lavručonokai par skolēnu sagatavošanu konkursam.

Īpaša pateicība par finanšu palīdzību pasākuma rīkošanā tiek izteikta fondam „Współnota Polska”.


Написать комментарий