Ielas rekonstrukcijas gaitā Cietoksnī nācās izjaukt nesen ieklāto bruģakmeni

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms dažām dienām Daugavpils cietokšņa iedzīvotāji konstatēja, ka nesen ar bruģakmeni ieklātā Mihaila iela vietām ir izjaukta un pārrakta.

Daugavpils cietokšņa komandants Jānis Dukšinskis portālam Gorod.lv apliecināja, ka minētās ielas ap 4 m2 liela daļa tiešām tika izjaukta, jo tika konstatēts, ka ielas rekonstrukcijas gaitā tika bojāta lietus ūdeņu notekcaurule.

„Būvnieki konstatēja, ka lietus ūdens netiek novadīts. Acīmredzot, ietves un apmaļu ielikšanas laikā tehnika nejauši bija aizķērusi vienu no caurulēm. Taču iedzīvotāju uztraukumam nav pamata, šodien, 2.novembrī, visi trūkumi tika novērsti, un atkal tika ieklāts bruģakmens”, - paskaidroja Jānis Dukšinskis.

Pēc komandanta vārdiem, tiek aktīvi veikti darbi projekta „Daugavpils cietokšņa infrastruktūras – ielu kompleksais labiekārtojums un inženiertīklu renovācija” ietvaros, kuru izpildes termiņš ir 2013.gada 23.marts. „Būvnieku pienākums ir iekļauties termiņā. Tiek plānots, ka, ievērojot īpašu tehnoloģiju, granīta plāksnes un apmales tiks ieklātas ziemas laikā. Nākamnedēļ gaidāma šo materiālu piegāde no Ķīnas”, - paziņoja Dukšinska kungs.

Projekta kopējās izmaksas ir 3 873 439 lati, no kuriem 85% ir ERAF fonda finansējums, pārējo summu - 581 016 latus – apmaksā pašvaldība un valsts.
Jāatzīmē, ka minētā eiroprojekta ietvaros tika veikta siltummezglu, ūdensapgādes sistēmu, kanalizācijas, lietus ūdens kanalizācijas un apgaismojuma rekonstrukcija. Projekta ietvaros tika veikti remontdarbi Aleksandra, Hekeļa, Mihaila, Imperatora, 1. un 2.Oficieru, Komandanta, Konstantīna un Hospitāļu ielā.


Написать комментарий