Mazumtirdzniecības rādītāji Vācijā neattaisnoja prognozes

foto renewablesinternational.net
foto renewablesinternational.net

Mazumtirdzniecības rādītāji Vācijā 2012.gada septembrī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 1,5%, liecina valsts Federālās statistikas aģentūras dati, vēsta portāls rosbalt.ru

Aģentūras Bloomberg aptaujātie analītiķi prognozēja pārdošanas līmeņa pieaugumu vidēji par 0,3%, ziņo „Finmarket”. Saskaņā ar pārskatītiem datiem, augustā mazumtirdzniecības rādītāji bija pieauguši par 0,1%, nevis par 0,3% kā tika ziņots agrāk. Salīdzinājumā ar 2011.gada septembri mazumtirdzniecības rādītāji samazinājās par 3,1%, kaut arī analītiķi prognozēja tikai 1,1%.

Atgādināsim, ka oktobra sākumā Starptautiskais valūtas fonds (SVF) samazināja Vācijas ekonomikas pieauguma prognozi. Šobrīd SVF prognozē IKP pieaugumu par 0,9%, pirms tam tika prognozēts 1%. Nākamgad, pēc fonda domām, IKP pieaugums Vācijā sastādīs 0,9%, nevis agrāk prognozētos 1,4%.

Pirms kāda laika Vācijas ekonomisko pētījumu institūts publicēja ziņojumu, kurā prognozēja Vācijas IKP pieaugumu par 0,9% šogad, un par 1,6% - nākamgad. Saskaņā ar minēto prognozi, valsts ekonomikas pieaugumam 2012.gadā būtu jāsastāda 1% un 2013.gadā – 1,9%.


Написать комментарий