Dublinā strauji pieaug dzīvokļu cenas

foto 7sky-omsk
foto 7sky-omsk

Dzīvojamo platību cenas Dublinā strauji pieaugušas, uzstādot pēdējo sešu gadu rekordu. Analītiķi uzskata to par Īrijas nekustamā īpašuma tirgus stabilizēšanas pirmo pazīmi pēc 2007.gadā sākušās recesijas, informē portāls prian.ru

Dzīvokļu un privātmāju cenas Īrijas galvaspilsētā salīdzinājuma ar cenām pirms mēneša pieaugušas par 2,4%, un tas ir vislielākais pieaugums pēc 2006.gada augusta. Citur valstī septembrī dzīvojamo platību cenas pieauga par 0,9%, ziņo Bloomberg Businessweek.

Tomēr Dublinas uzņēmuma Merrion Capital ekonomists Alans Makuejs uzskata, ka būtu pāragri saukt šo cenu pieaugumu par stabilu tendenci.

Sākot ar 2007.gadu, kad nekustama īpašuma tirgus piedzīvoja krahu un valsts bija uz bankrota robežas, dzīvokļu cenas Īrijā tika samazinātas uz pusi, savukārt bezdarba līmenis palielinājās trīs reizēs.

Septembrī bezdarba līmenis Īrijā nav mainījies un sastāda 14,8%. Hipotekāro kredītu izsniegšana 2012.gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada tādu pašu laika posmu, samazinājās par 16%.

Atgādināsim, ka nekustamā īpašuma cenas Īrijā nedaudz pieauga jau šī gada augustā, uzstādot pēdējo piecu gadu rekordu. Saskaņā ar 2012.gada otrā ceturkšņa rezultātiem dzīvojamo platību cenu samazinājums gada laikā sastādīja vairāk nekā 10%.


Написать комментарий