L.Jankovska piedalījās „ļoti dīvaina, bet interesanta” Mīlestības koka atklāšanā Daugavpilī

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Piektdien, 19.oktobrī, divi jaunlaulāto pāri, laulātie, kas nodzīvojuši kopā 50 gadus, un vicemērs Līvija Jankovska svinīgi atklāja jaunu mūsu pilsētas ievērojamo vietu – Mīlestības koku.

2,5 metrus augsta oranžās krāsas metāla konstrukcija tika uzstādīta nedēļas vidū. Pirms objekta atklāšanas metāla koku izrotāja ar rekonstrukcijas dēļ no tilta pāri Laucesas upei noņemtiem slēdžiem. Pilsētas vadība nolēma saglabāt šos slēdžus kā mūžīgās mīlestības simbolu un ar to palīdzību izcelt mūsu pilsētas individualitāti.

Atklāšanas ceremonijas laikā L.Jankovska atzīmēja, ka koks esot ļoti dīvains, bet interesants, un to sauks par Mīlestības koku. Tāpat kā mīlestība šis koks nebaidās no sliktiem laika apstākļiem un dzīves likstām, tas turpinās augt un liecinās par laimīgo ģimeņu skaitu Daugavpilī, atzīmēja vicemērs.

Jāatzīmē, ka Mīlestības koka autors ir Juris Pundurs, viņa ideju realizēja firmas „Lia D” un „Labiekārtošana-D”. Koks ir viens no iecerētās Jaunlaulāto alejas elementiem, kas tiks izveidota pie Dzimtsarakstu nodaļas, lai pēc svinīgās ceremonijas jaunlaulātie varētu interesanti pavadīt laiku Daugavpils centrā, neizbraucot ārpus pilsētas.
 



Написать комментарий