SLP informēs Daugavpils jauniešus par seksuālās veselības aspektiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti atbalstīja ideju īstenot Daugavpilī jaunatnes veselības atbalsta programmu, kuru realizēs Sociālo lietu pārvalde. Programmas mērķis ir informēt jauniešus par seksuālās un reproduktīvās veselības aspektiem. Izglītojošo pasākumu mērķauditorija ir jaunieši no augsta sociālā riska ģimenēm, Sociālās mājas iedzīvotāji, jaunās māmiņas, kas dzīvo Ģimenes atbalsta centrā, bērnunama-patversmes „Priedīte” audzēkņi.

Programmas realizācijai tiks iedalīti 3 600 lati, minētā nauda tiks piešķirta no SLP pabalstiem rezervētajiem līdzekļiem. Daugavpils pilsētas domes lietu pārvaldniece Jurate Kornutjaka paskaidroja, ka Likums par pašvaldībām nosaka pašvaldības pienākumu nodrošināt iedzīvotāju medicīnisko aprūpi un veicināt veselīgu dzīves veidu. Savukārt Sociālo lietu pārvalde uzņēmusies programmas realizāciju, jo nolikumā tiek atrunāts, ka tieši SLP realizē veselības atbalsta politiku.

Programmu izstrādāja SLP sadarbībā ar sabiedriskajām organizācijām un DU studentiem, tā tiks realizēta līdz šī gada beigām. Tās realizācijas ietvaros tiks veikts pētījums par dažādu pasākumu nepieciešamību veselības politikas atbalstam, notiks apmācība un semināri ar speciālistu piedalīšanos, tiks sagatavoti un izdrukāti tematiskie materiāli. Pēc pētījuma rezultātu apkopošanas tiks lemts jautājums par nepieciešamību turpināt programmas realizāciju.

Komitejas deputāti atbalstīja šo ideju, tomēr deputāte Ludmila Smikova nepiekrita tam, ka iecerētā realizācijai tiek iedalīta nauda no pabalstiem domātajiem līdzekļiem, jo programmas funkcija galvenokārt ir izglītojošā.

Savukārt vicemērs Līvija Jankovska atbalstīja programmu, pastāstot, ka medicīnas koledžas studenti, kuri strādāja ar Sociālās mājas klientiem, konstatēja, ka ir lielas problēmas ar informētību par dzīves procesu organizāciju un veselības aprūpi.

Deputāts Viktors Butāns, runājot par programmas nepieciešamību, paziņoja, ka valsts iestāde, kas agrāk bija atbildīga par šāda veida jautājamiem, tika likvidēta un tās funkcijas tika deleģētas pašvaldībai.

Rezultātā programma tika atbalstīta. Lēmuma galīgais apstiprinājums notiks Domes sēdē nākamceturtdien.


Написать комментарий