Skolēni kopā ar IT ekspertu Kristapu Skuteli Rēzeknes senioriem māca jaunas prasmes interneta lietošanā un sniedz koncertu

publicitātes foto
publicitātes foto

Vakar, 17.oktobrī Rēzeknē viesojās IT un jaunāko tehnoloģiju eksperts, radio Star FM rīta raidījuma „Zoopasta” tehnoloģiju ziņu vadītājs Kristaps Skutelis (jeb Krizdabz) un kopā ar Brīvprātīgo Brigādi un Rēzeknes 5. un 6.vidusskolas skolēniem veica brīvprātīgo darbu. Skolēni un Brīvprātīgo brigāde Rēzeknes senioriem mācīja apgūt internetu, sniedza muzikālu koncertu un kopīgi pavadīja laiku pie galda spēlēm.

Rēzeknes 5.un 6.vidusskolas skolēniem tā bija lieliska iespēja iejusties informācijas tehnoloģiju speciālista profesijā un saprast, vai ir vēlēšanās savu turpmāko karjeru saistīt ar šo jomu, jo brīvprātīgo darbs ir ne tikai iespēja paveikt kaut ko nozīmīgu sabiedrības labā, bet arī iespēja jauniešiem pārliecināties par kādas profesijas piemērotību tieši viņiem.

Pasākuma laikā Kristaps Skutelis uzsvēra, ka, darot labu citiem, tu dari labu arī sev: „Praktiskās iemaņas, ko gūst brīvprātīgo darbā ir būtiskas. Lai jaunietis iegūtu labāku darbu, viņam ir vajadzīga praktiskā pieredze. Gūstot pieredzi, iegūst arī jaunus kontaktus, kas vēlāk var kļūt nozīmīgi. Skatieties arī ārpus Latvijas, gūstiet pieredzi arī apmaiņas braucienos, vāciet informāciju internetā. Sociālie interneta tīkli – tā ir iespēja no sava datora uzrunāt cilvēku masas. Mans ieteikums: turēt acis vaļā un nekautrēties iesaistīties apkārt notiekošajā. Galvenais, lai rokas darba nebīstas!”

Pēcpusdienā Rēzeknes 6.vidusskolā Brīvprātīgo brigādes dalībnieki dalījās ar dienā gūtajiem iespaidiem ar citiem skolu skolēniem, skolotājiem, vecākiem un pasākuma viesiem. Rēzeknes pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Iveta Balčūne neslēpa prieku par rēzekniešu aktivitāti jauniešu centros un norādīja, ka ir apkopota informācija par brīvprātīgo darba iespējām Rēzeknē. Pasākuma viesi tika laipni aicināti arī apmeklēt jaunatklāto centru „Zeimuļs”.

Rēzeknes Jauniešu domes pārstāvji dalījās ar savu pieredzi brīvprātīgo darbā un stāstīja par apmaiņas braucienu iespējām un dažādiem Rēzeknē organizētajiem pasākumiem un projektiem. Linda Vanaga jauniešu atvērtā centra „JACis” un biedrības "Plastilīns" vecākā jaunatnes darbiniece informēja pasākuma dalībniekus par dažādiem projektiem un pasākumiem, kas regulāri tiek organizēti un kur bieži arī vajadzības palīdzīgas brīvprātīgo darba veicēju rokas. Jaunieši tiek aicināti iesaistīties „JACis” tuvākajos pasākumos – karaokes organizēšanā, aicina pieteikties apmaiņas projektiem. Eleonora Kalašnikova jaunatnes iniciatīvu centra „Draugu Centrs” izglītības metodiķe arī aicināja jauniešus iesaistīties brīvprātīgo darbā centrā.

Pasākuma laikā viesiem tika demonstrēts arī video materiāls, kurā visi tika iepazīstināti ar plašo nevalstisko organizāciju skaitu, kas atrodas Rēzeknē. Un visur tiek ar prieku gaidīti brīvprātīgo darba veicēji.

Diskusijā par iespējām veicināt jauniešu brīvprātīgo darbu un piemērotākajām metodēm, lai iesaistītu jauniešus brīvprātīgā darba veikšanā un veicinātu sadarbību starp skolām, tika ieteikts izveidot jauniešu aptauju, ar mērķi noskaidrot, kādus interneta portālus Rēzeknes jaunieši biežāk lieto ikdienā un attiecīgi šajos portālos vajadzētu publicēt informāciju par brīvprātīgo darba iespējām Latgales reģionā. Tika secināts, ka Rēzeknē ir aktīvi jaunieši, kas labprāt iesaistās dažādās aktivitātēs. Diskusijas dalībnieki atzina, ka viņus iesaistīties brīvprātīgo darbā varētu motivēt vecāki, draugi, skolotāji un sabiedrībā populāri cilvēki, piemēram, Lauris Reiniks un Ralfs Eilands.


Написать комментарий