Pieaug cilvēku tirdzniecība uz Lielbritāniju

foto livescience.com
foto livescience.com

Pieaudzis to cilvēku skaits, kuri nonākuši Lielbritānijā cilvēku tirdzniecības upuru lomā, liecina jaunākās valdības aplēses.

Pagājušajā gadā Lielbritānijas atbildīgie dienesti apzinājuši 946 cilvēku tirdzniecības upurus, salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad šis skaitlis bija 710, ziņo portāls BNN.lv.

Valdības pārstāvji vēsta, ka šajā ziņā Lielbritāniju visvairāk apdraud krimināli grupējumi Ķīnā, Vjetnamā, Nigērijā un Austrumeiropā.

Oficiāli skaitļi nav zināmi, tomēr atbildīgie dienesti ziņo, ka pagājušajā gadā reģistrēti 712 pieaugušo un 234 bērnu tirdzniecības gadījumi, kad par mērķa valsti izvēlēta Lielbritānija.

2010.gadā reģistrēti 524 pieaugušie un 186 bērni.

Eksperti uzskata, ka pieaugums visticamāk skaidrojams ar uzlabojumiem upuru identificēšanas sistēmā. Savukārt cilvēktiesību aizstāvji ceļ trauksmi, norādot, ka patiesais upuru skaits varētu būt pat lielāks, jo daudzi izvēlas klusēt, baidoties tikt nosūtīti atpakaļ, no kurienes atbraukuši.

Oficiāli reģistrēti divi gadījumi, kad cilvēki tikuši nogādāti Lielbritānijā, lai kļūtu par nelegāliem orgānu donoriem. Tas gan nav izdevies, jo policija viņus laicīgi atklājusi.

Vērojams arī bērnu tirdzniecības pieaugums. Lielākoties šie bērni Lielbritānijā tiek spiesti veikt noziegumus, kā arī ubagot.

Londonas Metropolitēna policijas inspektors Kevins Hailends (Kevin Hyland) skaidro, ka, lai gan daži upuri Lielbritānijā nonāk kravas automašīnās vai konteineros, lielākā daļa šo cilvēku ierodas pilnīgi labprātīgi un likumīgi. «Vairums no viņiem domā, ka dodas uz Lielbritāniju sākt labāku dzīvi,» viņš saka.


Написать комментарий