Rēzeknietim labākā kendo tehnika

foto SEDNA arhīvs
foto SEDNA arhīvs

Sestdien, Daugavpils Olimpiskajā centrā notika atklātais kendo čempionāts. Šogad bija uzaicināti sportisti no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas. Rēzekni pārstāvēja sporta organizācijas „SEDNA” kendoisti, informē Rēzeknes pašvaldība.

Gribētu atgādināt, ka Latvijā kendo ir salīdzinoši jauns sporta mākslas virziens. Rēzeknē tas parādījās pirms 4 gadiem, paspējot šajā īsajā laika posmā izcīnīt sev vārdu ne vien vietēja mēroga, bet arī starptautiskās sacensībās. Parādījās savi zobena meistari, čempioni un jauns treneris. Saņēmuši starptautisko akreditāciju (Tokijā, Japānā), viņi ar apskaužamu neatlaidību virza šo mūsu reģionā diezgan eksotisko sporta veidu. Kendo no citiem sporta veidiem atšķir tā īpatnība, ka nav svara, vecuma un dzimuma atšķirību, jo kad rokās ir zobens, galvenais ir cīņas gars un tehnika. Brīnišķīgi, ka pie mums Rēzeknē labus rezultātus šajā jomā ir sasnieguši Rēzeknes poļu valsts ģimnāzijas skolēni. Tā bija arī šoreiz – šīs skolas vecāko klašu skolniece Līga Pranča ieguva 2. vietu, bet šīs mācību iestādes absolvents (tagad Rēzeknes Augstskolas students un kendo treneris) Edgars Samoilovs saņēma speciālo kausu „Par labāko tehniku”. Apsveicam!

Nākamās kendo sacensības notiks jau Rēzeknē 1. decembrī. Bet ja kāds gribēs sākt nodarboties ar kendo – laipni lūgti uz sporta organizācijas „SEDNA” japāņu cīņas mākslu zāli Jupatovkas ielā ½. Īpašs paldies Rēzeknes pilsētas domei par finansiālo atbalstu.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий