Daugavpils Kultūras pils jubilejas pasākumi sāksies ar Jurija Dunaiska „Zvaigžņu lietu”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

22.oktobrī 40 gadu jubileju svinēs Daugavpils lielākais kultūras centrs un valsts otrā lielākā koncertzāle – Daugavpils Kultūras pils.

1972.gadā atklātais Ķīmiķu kultūras pils tika aprīkots pēc tā laika arhitektūras un tehnikas labākā parauga. Pilī darbojās divas zāles: koncertzāle, kas varēja uzņemt 1 200 skatītājus, un kino lekciju zāle ar 400 vietām.

Pēc Daugavpils ķīmiskās šķiedras rūpnīcas slēgšanas mainījās objekta nosaukums – tas kļuva par Kultūras pili. Pirms diviem gadiem notikusi lielās zāles renovācija – tika nomainīts segums, uzstādīti jauni krēsli, kuru skaits tika palielināts, tika ierīkotas speciāli aprīkotas vietas invalīdiem. Kā arī tika nomainīta skaņas aparatūra, kulises un ugunsdrošības sistēma.

Par godu savai jubilejai Kultūras pils sagatavojusi plašu svētku programmu, kas sāksies ar pilsētas fotokorespondenta Jurija Dunaiska fotoizstādes „Zvaigžņu lietus Daugavpilī” atklāšanu.

J.Dunaiskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šajā izstādē apmeklētāji varēs aplūkot ap 40 darbiem, kuri tapuši divdesmit gadu laikā. Šajā laika posmā Daugavpilī notikuši tūkstošiem pasākumu – koncerti, izrādes, konkursi, festivāli. To visinteresantākos brīžus savos darbos iemūžinājis Juris Dunaiskis.

Izstādes atklāšana Kultūras pilī notiks ceturtdien, 18.oktobrī, plkst.16:00.

Ar svētku pasākumu programmu var iepazīties ŠEIT


Написать комментарий