Latgales Centrālajā bibliotēkā Daugavpilī var iepazīties ar lasītāju vaļaspriekiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

17.oktobrī, Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā tika atklāta unikāla izstāde „Lasītāju vaļasprieki”.

LCB abonementa nodaļas vadītāja Zinaīda Antonova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šāda veida izstādes bibliotēkā tiek rīkotas jau trešo gadu. „Daugavpilī dzīvo ļoti talantīgi un aizrautīgi cilvēki. Patīkami apzināties, ka izstādes dalībnieku skaits katru gadu arvien pieaug – šogad savus darbus prezentē 24 mūsu lasītāji. Diemžēl mums nav izstāžu zāles, tāpēc šos oriģinālos darbus visi interesenti var aplūkot tikai nedēļas laikā”, - paziņoja pasākuma rīkotāja.

Izstādē „Lasītāju vaļasprieki” apskatāmi bibliotēkas lasītāju dažādās tehnikās darinātie rokdarbi – gleznas, dekupāža, adījumi, izšuvumi, darbi no koka, papīra un auduma, rotaslietas un rotaļlietas. Pirmo reizi bibliotēkas apmeklētāji varēs aplūkot filcēšanas un origami tehnikās darinātus darbus, kā arī pušķus no konfektēm.

Larisa Vingre apmeklētāju uzmanībai piedāvā izsmalcinātas gleznas, kas izpildītas sarežģītajā „izonit” tehnikā. Elegantas Annas Koroļkovas no polimēra māla darinātas rotaslietas gandrīz neatšķiras no dabiskiem akmeņiem. Nevienu neatstās vienaldzīgu Svetlanas Stogovas un Antoņinas Vračinskas darinātas lelles. Apmeklētājiem lika smaidīt arī Marinas Kažaronokas burvīgas filca rotaļlietas, kā arī Marijas Oļehnovičas papīra zaķi un putni.

Viena no izstādes pastāvīgajām dalībniecēm Jeļena Pavlova pateicās bibliotēkas administrācijai par palīdzību, atsaucību un individuālo pieeju katram dalībniekam, apsolot nākamgad uzaicināt uz pasākumu meistarus no Krievijas un Lietuvas.

Lasītāju vaļasprieku rezultāti Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāmi līdz 24. oktobrim.



Написать комментарий