Daugavpils skolēni netiks atbrīvoti no mājasdarbiem

foto passingnotes.org
foto passingnotes.org

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpils skolēni netiks atbrīvoti no mājasdarbu pildīšanas.

Minētais jautājums radās saistībā ar Vācijas Izglītības ministrijas lēmumu eksperimenta veidā atbrīvot skolēnus no mājasdarbiem. Divu gadu laikā visiem 1.-9.klases skolēniem netiks uzdoti mājasdarbi, jo bērniem tika radīta pārlieku liela slodze skolā. Vācu skolotāji ir pārliecināti, ka jaunā sistēma veicinās mācību materiāla apguves kvalitāti.

Pēc Marinas Isupovas domām, Daugavpils skolās bērniem tiek uzdoti dozētie mājasdarbi. Katram skolotājam izstrādātas savas metodes un ir sava pieeja – kāds motivē skolēnus aktīvāk strādāt mācību stundas laikā, rezultātā mājasdarbu apjoms tiks samazināts, kāds novērtē labu darbu un neuzdod mājas darbus brīvdienās.

„Pagaidām neviens pilsētas skolotājs nav griezies pie mums ar priekšlikumu neuzdot mājasdarbus. Jāatzīmē, ka lielāka Daugavpils skolu daļa ir mazākumtautību skolas, kurās vairāki mācību priekšmeti tiek pasniegti latviešu valodā. Bērniem nepieciešama valodas prakse, nostiprinot apgūto materiālu, tāpēc diez vai Daugavpils skolēni var cerēt uz pilnīgu atbrīvošanu no mājasdarbiem”, - uzskata Marina Isupova.

Tika aprēķināts, ka Latvijas skolēns mājasdarbu pildīšanai tērē vidēji vairāk nekā piecas stundas katru dienu, visvairāk laika aiziet uz mājasdarbiem matemātikā, latviešu un krievu valodā, svešvalodām.

Nenoliedzami, skolēniem jāatvelē laiks arī atpūtai un dažādām interesēm ārpus skolas, taču, lai to panāktu, jāprot pareizi organizēt savs dienas režīms.


Написать комментарий