Enerģijas patēriņš renovētajās skolu ēkās un Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā samazinājies par 30 %

foto timer.od.ua
foto timer.od.ua

Pavisam nesen projekta „Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai Rēzeknes pilsētas pašvaldības ēkās” (Nr. KPFI-7/82) ietvaros pilnībā tika pabeigti visi darbi, tika renovētas 3., 5., 6. vidusskolu un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas ēkas, kā arī Pensionāru sociālo pakalpojumu centrs, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Diemžēl projekta īstenošana nedaudz aizkavējās, jo ne jau visas būvniecības organizācijas varēja izpildīt savas saistības līguma noteiktajos termiņos, līdz ar to tika piemērotas soda sankcijas būvniecības uzņēmumiem „B un M” un „Piegādātāju apvienība RBSSKALS, RBSSKALS Būvvadība un RBSSKALS Būvsabiedrība”.

Pēc darbu noslēguma tika veikta energosertifikācija un katra projekta ietvaros renovētā ēka saņēma energoefektivitātes pagaidu sertifikātus. Sīkāka un precīzāka informācija par to, cik ļoti ir samazinājies siltumenerģijas, elektroenerģijas patēriņš un CO2 emisijas apjoms skolu un pansionāta ēkās, būs zināms janvāra beigās, kad būs veikta pilnīga datu analīze par pagājušo 2012. gadu. Tomēr jau tagad var teikt, ka patērētās siltumenerģijas un elektroenerģijas patēriņš 3., 5., 6. vidusskolu un Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas, kā arī Pensionāru sociālo pakalpojumu centra ēkās ir samazinājies vidēji par 30 procentiem. Protams, bez jūtamas energoresursu ekonomijas, viens no galvenajiem projekta rezultātiem ir skolēnu un pedagogu, kā arī Sociālo pakalpojumu centra iemītnieku un darba kolektīva labais noskaņojums un veselība. Tagad viņiem ir iespēja mācīties, strādāt un dzīvot siltās un ērtās telpās.


Написать комментарий