Krievijas plašsaziņas līdzekļi: Marks Rotko dzimis Krievijā

foto WrightTG
foto WrightTG

Pirmdien, 8.oktobrī, gandrīz visi pasaules plašsaziņas līdzekļi ziņoja par vandālisma aktu Londonas Teita Modernās mākslas galerijā. 20 gadus vecs Krievijas iedzīvotājs Vladimirs Umaņecs uz mūsu slavena tautieša Marka Rotko gleznas "Melns uz sarkanbrūnā" melnā laukuma atstāja grafiti tekstu, šādā veidā mēģinot piesaistīt uzmanību laikmetīgai mākslai.

Bojātā glezna tika izņemta no izstāžu zāles un nav zināms, kad tiks ievietota atpakaļ. Minētās galerijas vadība nesniedz intervijas, iesniedzot žurnālistiem tikai preses relīzes.
Vandālisma akts pārsteidza pasaules sabiedrību, bet Daugavpili ir šokējis fakts, ka par abstraktā ekspresionisma pamatlicēja dzimteni tika nosaukta Krievija. Kaut arī sen zināms, ka Markuss Markovičs ir dzimis 1903.gada 25.septembrī Krievijas impērijas Vitebskas guberņas Dvinskas pilsētā. Saprotams, ka tas ir divas dažādas valstis.

Topošā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra vadītājs Aleksejs Burunovs portālam Gorod.lv komentārus nesniedza, un pagaidām nav zināms par mūsu puses atbildes reakciju.


Написать комментарий