Daugavpils Poļu namā tika atklāta izstāde „Noliktā telpa”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Poļu kultūras centrs kārtējo reizi iepriecināja ar interesantu un kvalitatīvu izstādi – pirmdien, 8.oktobrī, Centra izstāžu zālē tika atklāta jauna daudzsološa skulptora Valda Laurena izstāde „Noliktā telpa”, kas ir veltīta informāciju tehnoloģiju iedarbībai uz cilvēka dvēseli un ķermeni.

Poļu nams, kā parasti, pārsteidza apmeklētājus, izstādes atklāšanas ceremonijas sākumā parādot nelielu priekšnesumu. Pēc apsveikumu runām apmeklētāji izklīda pa izstāžu zāli, iepazīstoties ar ekspozīciju. Izstādē piedāvāti 13 spilgti darbi no ģipša un metāla. Pēc mākslinieka vārdiem, tie ir viegli un nedārgi materiāli.
Izstādē var aplūkot dzīves nogurušo 50 gadus vecu panku, labestīgu un mīlošu vecmāmiņu, vīriešu un sieviešu portretus un pat Betmenu. Visas skulptūras, izņemot vienu, Valdis Laurens izveidojis, atdarinot savus paziņas.

Mākslinieks uzskata, ka ikdienā izmantojot ciparu tehnoloģiju sasniegumus, cilvēks zaudē savu personību, vairāk laika pavada virtuālajā realitātē un daudz vieglāk kontaktējas ar cilvēkiem tajā. „Gribētos, lai mēs aizdomātos par to, kādā veidā digitālā pasaules maina cilvēku – dzīvās komunicēšanas vietā esam pieraduši sazināties ar cilvēkiem sociālajos tīklos, pat īstu mājdzīvnieku vietā cilvēks izvēlas virtuālus. Manuprāt, tas nav labi”, - ir pārliecināts Valdus.

Valdis Laurens ir Daugavpils universitātes Mākslas un Dizaina nodaļas 3.kursa students un sapņo visu mūžu veltīt sirds tuvai nodarbei – veidot skulptūras. Turpmāko semestri plāno pavadīt poļu pilsētā Oļšteinā studentu apmaiņas programmas Erasmus ietvaros. Cer, ka uzturēšanās senču dzimtenē atklās jaunas realizācijas iespējas, palīdzēs labāk iepazīt sevi un apkārtējo pasauli.

Apmeklēt ekspozīciju „Noliktā telpa” iespējams visa oktobra laikā.



Написать комментарий