Pasniegtas «Gada balvas dizainā 2012»

birojs Greenhouse - publicitātes/Māris Lagzdiņš
birojs Greenhouse - publicitātes/Māris Lagzdiņš

5. oktobrī svinīgā ceremonijā starptautiskajā mēbeļu un interjera izstādē "Baltic Furniture 2012" tika paziņoti Latvijas labākie dizaineri un pasniegtas "Gada balvas dizainā" interjera, vides, modes un tekstila, interjera, foto, rūpnieciskajā, grafiskajā, iepakojumu dizaina nominācijā, kā arī neformālajā dizaina konkursā TU RĪGA.

Gada balvu interjera dizainā saņēma uzņēmuma "Open AD" dizaineri Zane Tetere, Kārlis Lauders un Elīna Tetere par darbu "Birojs Greenhouse". Šis darbs ieguva 1.vietu arī apakškategorijā "Biroju interjera dizains".

Apakškategorijā "Sabiedrisko telpu interjera dizains" 1.vietu ieguva uzņēmuma "Open AD" dizaineri Zane Tetere, Elīna Tetere un arhitekta palīgs Dins Vecāns par restorāna "Koya" dizainu.

Apakškategorijā "Dzīvojamās vides telpu interjera dizains" 1.vietu ieguva uzņēmuma "Sudraba Arhitektūra" darbs "Modernisma dzīvoklis Mežaparkā".

Gada balvu vides dizainā ieguva Guntars Jansons par Cēsu pils parka rekonstrukcijas dizainu, iegūstot arī 1.vietu vides objektu dizaina apakškategorijā.

Fasādes dizaina apakškategorijā 1.vietu ieguva Uģis Šēnbergs, Zigmārs Jauja un Anita Armane par administratīvās ēkas rekonstrukciju un jaunbūvi.

Gada balvu rūpnieciskajā dizainā ieguva Aldis Circenis un "Rīgas krēslu fabrika" par krēslu "Bloom", izcīnot 1.vietu arī ražotu produktu dizaina apakškategorijā.

Produktu paraugu dizaina apakškategorijā 1.vietu izcīnīja Baiba Rulle par lampu kolekciju "Fragile".

Gada balvu modes aksesuāru dizainā saņēma Iliziane Grīnberga par darbu "Lielpilsēta NY".

Gada balvu foto dizainā saņēma Mihails Ignats par darbu "Vertikāles mobilizācija".

Gada balvu grafiskajā dizainā saņēma Ingūna Elere, Tatjana Raičiņeca un Holgers Elers ar darbu "Bloks/trauks".

Konkursam "Gada balva dizainā 2012" šogad tika pieteikti 149 darbi, kas ir par gandrīz 50% vairāk nekā pērn, informēja Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētāja vietniece Sabīne Koklačova.

Visplašāk pārstāvētā dizaina kategorija šogad bija "Industriālais dizains", kurā iesniegti 54 darbi, otrā vispopulārākā dizaina kategorija bija "Interjera dizains" ar 26 projektiem, vides dizainam pieteikti 22, bet modes un grafiskajā dizainā - 16 darbi.


Написать комментарий