Daugavpils pilsētas budžets tiek palielināts jau otro reizi gada laikā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas kārtējās sēdes laikā deputāti atbalstīja pilsētas budžeta grozījumus. Tādējādi, Daugavpils pilsētas budžets tiek palielināts jau otro reizi šī gada laikā.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja deputātiem, ka pašvaldības kopējais budžets tiks palielināts par 3,7 miljoniem latu. Ienākumu daļa tiek palielināta, pateicoties dotāciju saņemšanai no valsts budžeta (2,8 miljoni latu), kas ir domātas pedagogu darba algām laika posmā no septembra līdz decembrim, kā arī citām vajadzībām, ienākumu daļu papildina arī labs ienākumu nodokļa un uzņēmējdarbības nodokļa, nekustamā īpašuma, azartspēļu nodokļu iemaksu saņemšanas plāna izpildījums (862 tūkstoši).

Līdz ar ienākumu daļas palielināšanu tika palielināta arī budžeta izdevumu daļa. Līdzekļu pamatdaļa tiks izmantota Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pedagogu darbu algu izmaksām. Kā arī tiks iegādāta jauna datortehnika, jo pašvaldībā tika ieviesta resursu uzskaite, bet vairāku iestāžu tehnika ir novecojusi.

Papildus līdzekļi tika iedalīti arī Komunālās saimniecības pārvaldei. Šie līdzekļi tiks izmantoti, lai uzturētu pilsētas komunālo saimniecību – ielas, kanalizāciju, teritorijas labiekārtošanai utt.

Papildus līdzekļus saņems arī Sporta pārvalde un Sociālo lietu pārvalde. Papildus 70 tūkstoši latu tika iedalīti pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumiem, kuriem radās zaudējumi sakarā ar pašvaldības jaunajiem noteikumiem par skolēniem piešķirtām atlaidēm braucieniem sabiedriskajā transportā. 96 tūkstoši lati tiks izmantoti, lai nodrošinātu Domes nesen pieņemtā lēmuma par skolēnu pusdienu līdzfinansēšanu realizāciju.

Finanšu komitejas deputāti vienbalsīgi atbalstīja grozījumus. Galīgais lēmums tiks pieņemts Domes sēdē, kas paredzēta šī gada 11.oktobrī.


Написать комментарий