Skolēnus ekskursijā pa Daugavpils policijas iecirkni pavadīja bebrs un kaķis

foto Valsts policija
foto Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā visās valsts iestādēs norisinājās Atvērto durvju diena, kuras ietvaros visiem Latvijas iedzīvotājiem bija iespēja iepazīties ar valsts iestāžu ikdienas darbu.

Šo lielisko iespēju izmantoja arī daugavpilieši – piektdien, 28.septembrī, vairāk nekā 50 pilsētas skolu skolēni piedalījās divu stundu ekskursijā, aplūkojot Daugavpils policijas iecirkni.

Latgales policijas pārvaldes Kārtības policijas Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne pastāstīja, ka 9., 16.vidusskolas un Medumu vidusskolas skolēni piedalījās ekskursijā pa policijas iecirkņa ēku, kā arī tika iepazīstināti ar policijas struktūru un darbinieku pienākumiem. Paši jaunākie ekskursijas dalībnieki bija Daugavpils Centra vidusskolas piektklasnieki.

Ātrās reaģēšanas nodaļas darbinieki piedāvāja skolēniem pielaikot policista ekipējumu un paturēt rokās īstu ieroci.

Kā arī ekskursijas dalībniekiem tika nodemonstrētas dienesta suņa prasmes, parādītas jaunas policijas automašīnas un motocikli, ar kuru palīdzību policisti patrulē mūsu pilsētu.

Savukārt pasākumā uzaicinātie lietuviešu kolēģi skolēniem nodemonstrēja savu policijas transportu.

Ekskursijas laikā skolēnus pavadīja bebrs Bruno un kaķis Runcis. Bērni labprāt kontaktējās ar policistu draugiem, drosmīgākie skolēni ar tiem pat nofotografējās.

Policijas darbinieki cer, ka Atvērto durvju diena Daugavpils policijas iecirknī atstāja labu iespaidu uz jaunajiem apmeklētājiem, un palīdzēja viņiem uzzināt jaunu un interesantu informāciju par policistu darbu.



Написать комментарий