„Zinātnieku nakts” ietvaros Daugavpilī pastāstīja par enerģiju un nodemonstrēja vulkāna izvirdumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 28.septembrī Daugavpils universitātē septīto reizi tika organizēta tradicionālā „Zinātnieku nakts”, kuras laikā apmeklētājiem tika atklāti vairāki zinātnes pasaules noslēpumi. Šī gada pasākuma tēma bija "Stāsts par enerģiju", un organizētāji bija sagatavojuši ļoti daudzveidīgu un plašu pasākuma programmu.

Sakarā ar to, ka pēdējo gadu Latvijā rīkotās „Zinātnieku nakts” mērķis ir popularizēt zinātni, padarot to interesantu un pieejamu jaunajai paaudzei, DU apmeklētāji galvenokārt bija pilsētas skolēni.

Šajā vakarā universitātes gaiteņos virmoja gan alternatīvā, gan intelektuālā enerģija. No plkst.17:00 DU jaunā korpusa foajē (Parādes ielā 1) uzsāka darbu vairākas darbnīcas un zinātniskās laboratorijas, kurās ne tikai demonstrēja dažādus enerģijas avotus, bet arī aprēķināja cilvēka ķermeņa enerģiju. Par pasākuma kulmināciju kļuva universitātes pagalmā nodemonstrētais vulkāna izvirdums.

Savukārt Daugavpils universitātes profesors, zinātņu doktors, fizikas katedras vadītājs Antonijs Salītis nolasīja lekciju "Enerģija kā galvenais 21.gadsimta izaicinājums", kurā pastāstīja par jaunu alternatīvu enerģijas avotu noteikšanas nepieciešamību un aicināja aizdomāties par esošo dabas resursu saglabāšanu.

Jāatzīmē, ka „Zinātnieku nakts” Daugavpils universitātē tika rīkota jau septīto gadu un katru reizi tā pulcina arvien vairāk jauno apmeklētāju, kurus interesē zinātne.



Написать комментарий