Ingrīda Zeļenkova: Mūsu kancelejas preču saraksts ir daudz mazāks, nekā Izglītības ministrijas ieteiktais

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms jaunā mācību gada Daugavpils bērnudārzu apmeklējušo bērnu vecākiem tika izsniegts nepieciešamo kancelejas preču saraksts. Tas tika sastādīts trijām vecuma kategorijām, un to parakstīja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pirmsskolas izglītības darba speciāliste Ingrīda Zeļenkova.

Portāls Gorod.lv griezās pēc paskaidrojumiem pie Zeļenkovas kundzes. Pēc speciālista vārdiem, vienoto sarakstu sastādīja metodistu padome.

Visos laikos vecāki gatavoja savus bērnus jaunā mācību gada sākumam, iegādājoties apģērbu, apavus, mugursomu un visu mācībām nepieciešamo, un nav svarīgi, vai bērns apmeklē skolu vai bērnudārzu.

Tomēr pirms kāda laika dažās pirmsskolas iestādēs tika pieprasīts, lai vecāki atnestu tualetes papīru, mīkstās rotaļlietas un tīrīšanas līdzekļus. Tāpēc tika nolemts, balstoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas rekomendācijām, sastādīt Daugavpils bērnudārziem domāto vienotu sarakstu. Tajā ir norādītas bērnam nepieciešamās kancelejas preces gada laikam.

Lai vecākus neuztrauc kseroksa papīra skaits (300 lapas), jo jūsu bērns daudz zīmē un izgatavo dažādus nelielus izstrādājumus. Jāatzīmē, ka no Izglītības un zinātnes ministrijas ieteiktā esam izvēlējušies tikai pašu nepieciešamāko. Mans paraksts atrodas saraksta beigās, lai bērnudārza vadība un darbinieki nevarētu to papildināt.

Esam sagatavojuši trīs saraksta veidus – bērniem vecumā no gada līdz trim gadiem tas ir pavisam neliels; bērniem vecumā no trim līdz pieciem gadiem tas ir plašāks; lielākais saraksts tika sastādīts bērniem vecumā no pieciem līdz sešiem gadiem, jo šos bērnus gatavo skolas gaitām.

Sarakstā ir piezīmes un zvaigznītes, kas nozīmē, ka, piemēram, sakarā ar krāsām, zīmēšanas papīru, plastilīnu utt. jāaprunājas ar audzinātāju, kas ieteiks, kur un kādas kancelejas preces nepieciešams iegādāties. Nav noslēpums, ka daudzas no tām ir ne tikai nelietojamas, bet arī dzīvībai bīstamas.

Vairākos bērnudārzos lielākā daļa sarakstā minēto kancelejas preču ir izsvītrota, jo daļa no tām – piemēram, šķēres, zīmēšanas glāzes un otiņas tika saglabātas no iepriekšējiem gadiem. Ja bērns tomēr paliks bez nepieciešamajiem piederumiem, protams, tās viņam tiks izsniegtas, bet tas notiks uz citu bērnu atnesto kancelejas preču rēķina. Vēlos atgādināt, ka arī Padomju Savienības bezmaksas izglītības laikā vecāki vienmēr gatavoja skolēnu skolas gaitām, iegādājoties visu nepieciešamo, tāpēc nevajadzētu tik sāpīgi uztvert vecākiem izsniegto sarakstu”, - paskaidroja Ingrīda Zeļenkova.


Написать комментарий