Rotko plenēru atklāja spilgta izrāde Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien, 15.septembrī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā notika ilgi gaidītā notikuma – Starptautiskā mākslas plenēra „Marks Rotko” – atklāšana.

Astoto gadu pēc kārtas aptuveni 15 mākslinieki no dažādām valstīm ierodas Daugavpilī, lai atcerētos vienu no slavenākajiem abstrakcionistiem. Plenērā iesaistīto mākslinieku pārstāvētās valstis ir ļoti dažādas, piemēram, šogad pasākumā pirmo reizi piedalās mākslinieks no Norvēģijas.

Plenēra atklāšanas ceremonija nebija pārāk ilga, toties spilgta un skaista. Tajā piedalījās grupa „Artel-A”, kas skatītāju uzmanībai piedāvāja teātra uzvedumu ar deju elementiem, kura režisors tāpat kā pirms gada bija Viktors Jansons.

Patīkamu iespaidu atstāja aktieru neparastie kostīmi un dzīvā mūzika, sakarā ar ne īpaši labvēlīgiem laika apstākļiem, skatītāju nebija daudz, atklāšanas ceremonijā piedalījās pilsētas plašsaziņas līdzekļu, pilsētas vadības, Kultūras pārvaldes pārstāvji, vietējie mākslinieki.

Daugavpils mērs Žanna Kulakova un vicemērs Vitālijs Azarevičs apsveica plenēra dalībniekus ar lielu mākslas svētku sākumu, novēlot viņiem radošu garu un iedvesmu.

Visiem plenēra dalībniekiem tika pasniegtas piemiņas dāvanas, kuru vidū bija arī lieli baltās krāsas lietussargi ar Rotko centra simboliku. Sakarā ar to, ka centrā notiek remontdarbi, mākslinieku darbnīcas atradīsies mākslas skolas „Saules skola” telpās, kur 21.septembrī no plkst.16:00 līdz 18:00 notiks Atvērto durvju diena. Tās ietvaros visiem pilsētniekiem radīsies iespēja sekot līdzi mākslas darbu tapšanas procesam.

Pirmdien, 24.septembrī, Daugavpils universitātē notiks Rotko lasījumi, kuru gaitā tiks apspriesti laikmetīgās mākslas un radošās industrijas jautājumi, bet plenēra noslēguma diena saskaņā ar tradīciju sakrīt ar slavena mākslinieka dzimšanas dienu.



Написать комментарий