Pat videonovērošanas kameras nepalīdz Daugavpils varas orgāniem apturēt cigarešu nelegālo tirdzniecību

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī pilnā apjomā darbojas videonovērošanas sistēma, kuras mērķis ir ne tikai uzlabot pašvaldības policijas struktūras darba efektivitāti, bet arī nodrošināt kārtību pilsētā.

Kopumā Daugavpilī tika uzstādītas 55 videonovērošanas kameras. Policijas darbinieku redzeslokā nonākuši arī nelegālo cigarešu tirgotāji, kas uzdarbojas vietējā autoostā.

Agrāk bija diezgan sarežģīti noķert šāda veida tirgotājus, bet šobrīd, pateicoties videonovērošanas kamerām, tie ir redzami kā uz delnas. Tomēr saukt minētās personas pie atbildības pagaidām nesanāk.

Preses konferencē Pilsētas domē Daugavpils mērs Žanna Kulakova paskaidroja, ka tirgotāju nelegālā darbība tiek pamazām apturēta, Valsts policijas darbinieku sastādīto protokolu lielākais skaits ir saistīts tieši ar akcīzes preču nelegālo tirdzniecību.

«Mūsu likumdošana nosaka, ka autoostā tirgojošiem cilvēkiem var uzlikt tikai naudas sodu. Šobrīd attiecībā uz katru no tirgotājiem ir sastādīti aptuveni 60-70 protokoli, taču sakarā ar to, ka šiem tirgotājiem nav oficiālo ienākumu, saskaņā ar likumu, no viņiem nedrīkst piedzīt naudas sodu. Tādējādi, tiesa neko nevar darīt.

Tomēr Daugavpils pašvaldība jau pirms pusotra gada bija iesniegusi savus priekšlikumus par grozījumiem Latvijas likumdošanā ar mērķi stingrāk sodīt šāda veida likumpārkāpējus. Taču pagaidām nekas nemainās», - paziņoja pilsētas mērs.


Написать комментарий