VDI secinājusi, ka vienā uzņēmumā bez rakstveida darba līguma tiek nodarbināti arvien vairāk darbinieku. Šogad "ēnstrādnieki" noķerti 547 uzņēmumos, bet pērn šajā pašā laikā - 529 uzņēmumos, līdz ar to pērn vidēji vienā uzņēmumā tika nodarbināti trīs darbinieki bez rakstveida darba līguma, bet šogad - četri "ēnstrādnieki".

Šogad VDI atkārtotu nereģistrētu nodarbinātību atklājusi 28 uzņēmumos, bet pērn - 14 uzņēmumos.

Astoņos mēnešos darba devējiem piemēroti 724 972 latu administratīvie sodi. Pērn šajā pašā laikā VDI piemērojusi 466 005 latu soda naudas. Pirmajā reizē par nodarbināšanu bez rakstveida darba līguma VDI soda ar administratīvo sodu no 750 latiem līdz 5000 latiem, bet, pieļaujot šādu pārkāpumu atkārtoti, tiek piemērots administratīvais sods no 5000 latiem līdz 10 000 latiem.

Vairums atkārtoti administratīvi sodīto darba devēju sākotnēji piemēroto administratīvo sodu par nereģistrēto nodarbinātību pārsūdzējuši Darba inspekcijas direktoram un pēc tam arī Administratīvajā tiesā, tā novilcinot soda izpildi.

Taču, neskatoties uz reiz jau atklāto nereģistrēto nodarbinātību un piemēroto administratīvo sodu, darba devēji arī pēc tam turpinājuši strādājošos nodarbināt bez rakstveida darba līguma. Šādi darba devēji visbiežāk pieļauj arī cita veida pārkāpumus darba tiesību vai darba aizsardzības jautājumos, piemēram, neizmaksā darba algas, nenodrošina darbiniekiem atvaļinājumus un slēpj notikušos nelaimes gadījumus darbā.