Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros Daugavpils cietoksnī senās strūklakas vanna tiks piepildīta ar ūdeni

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils cietoksnī norisināsies Eiropas kultūras mantojuma dienām veltītie pasākumi, minētā akcija Latvijā notiek jau 18.reizi un ir veltīta Baltijas jūras piekrastei un iekšējiem ūdeņiem.

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins pastāstīja, ka sestdien un svētdien – 8. un 9.septembrī – dārzā pie pieminekļa-strūklakas visas dienas garumā darbosies bezmaksas piepūšamo atrakciju parks.

«Minētā strūklaka jau sen nedarbojas, taču mēs piepildīsim strūklakas vannu ar ūdeni, lai rastos priekšstats, kā tas izskatījās kādreiz. Strūklakas vannā ir vairākas plaisas, tāpēc ūdens varētu tur ilgi neturēties, bet mēs ievietosim tajā plēvi, lai vismaz uz divām dienām atjaunotu vecu pieminekli», - pastāstīja Artjoms Mahļins.

 Gaidāmajās brīvdienās no plkst.10:00 līdz 18:00 būs iespējams apskatīt Ūdenstorni, kur šobrīd atrodas Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs. Pēc cietokšņa pārvaldnieka Jāņa Dukšinska vārdiem, šajā ēkā apmeklētājiem ir ko redzēt – šeit atrodas oriģinālā kalta metāliska tvertne, koka kāpnes, Aleksandra Ņevska pareizticīgās baznīcas makets, kuru izgatavojuši 10.vidusskolas skolēni, kā arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pārvietojamā izstāde „Cietokšņa celtniecība: 1810.-1878.gg.”.

Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros Cietokšņa iedzīvotājiem un visiem interesentiem radīsies lieliska iespēja apmeklēt lekcijas un prezentācijas Kultūras un informācijas centrā, kuras piedāvā ne tikai centra darbinieki, bet arī Daugavpils universitātes pasniedzēji.

8. un 9.septembrī plkst.12:00 apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāta prezentācija par Dinaburga cietokšņa pagātni un nākotni, plkst.13:30 stāstīs par cietokšņa ūdensapgādes sistēmu, plkst.15:00 – par cietokšņa tiltiem un tiltiņiem, bet plkst.16:30 var noklausīties ziņojumu par Daugavpils cietokšņa aizsarggrāvja bioloģisko daudzveidību.

Eiropas kultūras mantojuma dienas Daugavpils cietoksnī norisināsies sestdien un svētdien – 8. un 9.septembrī – no plkst.10:00 līdz plkst.18:00.

Gadījumā, ja jūs vēlaties piedalīties minētās akcijas pasākumos citās Latvijas pilsētās, nepieciešamo informāciju var atrast šeit (www.mantojums.lv)


Написать комментарий